4 квітня 2024 22:18

Де Лаурентіс дав свідчення у суді у справі про фіктивний приріст капіталу під час трансферу Осімхена з "Лілля" за 71 млн євро

Ауреліо Де Лаурентіс дав свідчення у справі про бухгалтерське шахрайство.


За інформацією La Gazzetta dello Sport, президент «Наполі» Ауреліо Де Лаурентіс дав свідчення у справі про можливе бухгалтерське шахрайство, пов'язане з купівлею нападника Віктора Осімхена з «Лілля» у 2020 році.


Йдеться про передбачуваний фіктивний прибуток в результаті трансферу нігерійського нападника, який перейшов до неаполітанського клубу за 71 мільйон євро, тоді як три гравці молодіжного складу – Луїджі Лігуорі, Клаудіо Манці та Чиро Пальмієрі – і третій воротар основної команди Орестіс Карнезіс вирушили в Лілль» більш ніж за 20 мільйонів євро.


Раніше прокуратура Неаполя розпочала розслідування та внесла Де Лаурентіса до списку підозрюваних разом із його дружиною, яка є віце-президентом клубу, двома дітьми та деякими членами ради директорів.


Звинувачення передбачає, що "Наполі" завищив ціну своїх гравців. Їхня вартість була оскаржена спочатку Італійською федерацією футболу (FIGC), а потім прокуратурою Неаполя, яка в червні 2022 року передала справу до Риму, оскільки саме в столиці було затверджено бухгалтерський баланс клубу. Стверджується, що жоден із трьох гравців молодіжного складу не вирушив до Франції, вони підписали контракти, а потім одразу були переведені в оренду в команди Серії C і D.

«Ця ситуація псує мою кар'єру, і це мене злить. Ми виявили, що це була операція не заради нашого майбутнього. Це було зроблено для чогось іншого», – заявив Чиро Пальмієрі.


Президент дав свідчення, обґрунтував правочин, оцінку молодих гравців. Потім він підкреслив, що переговори мали суто спортивний характер і тому практично повністю велися тодішнім генеральним директором Крістіано Джунтолі, який не входить до підслідних, оскільки не мав права підпису.

Де Лаурентіс також підкреслив, що «Наполі» – один із найстійкіших клубів з погляду економічного становища і не був зацікавлений у отриманні прибутку, ні з фінансового, ні зі спортивного погляду.


"Все пройшло добре. З погляду криміналістики тут немає незаперечних доказів, але я вважаю, що прокурори матимуть змогу переглянути звинувачення.

Не забуватимемо, що в даному випадку необхідно довести наявність злого наміру, але в ході розслідування нічого не з'ясувалося щодо цього», – сказав адвокат Де Лаурентіса Фабіо Фулджері, який супроводжував президента в прокуратурі.

Найближчими днями захист Де Лаурентіса подасть заяву, в якій приведе витяги з ухвали Федерального суду Неаполя, яка виправдала «Наполі» та його керівників.

У квітні 2022 року трибунал FIGC не піддав «Наполі» спортивним санкціям, оскільки, на відміну від «Ювентуса», не було виявлено жодної реальної системи, а лише епізодичний характер таких операцій. Очікується, що до кінця місяця буде ухвалено остаточне рішення у цій справі.