26 лютого 2024 23:51

"Фіорентина" мінімально переграла "Лаціо"

Матч Фіорентини з Лаціо відбувся на тлі протестів уболівальників проти власника флорентійського клубу Рокко Комміссо. У попередній грі з Емполі тифозі закликали його витратитися на посилення складу, на що він відповів відкритим листом. Комміссо завуальовано заявив, що витрачатися на дорогих гравців він не буде, бо вже вклав у цей клуб більш ніж достатньо.

Але саме в цій зустрічі 26-го туру чемпіонату "фіалки" зіграли так, немов і не було ніякої січнево-лютневої кризи. Кілька тижнів тому капітан Крістіано Бірагі розкритикував своїх партнерів. Сьогодні ці партнери дали відповіді на полі: Кайоде забив перший м'яч за команду (і став 17-м гравцем у сезоні, який забив за Фіорентину), а Бонавентура відзначився вперше відтоді, як керівництво клубу відмовилося продовжувати з ним контракт. Після цієї відмови Джакомо грав так, немов відбував номер на полі. Але не в цьому матчі з Лаціо. Сьогодні 34-річний ветеран забив за кілька хвилин після того, як Ніко Гонсалес пробив з 11-метрової позначки в штангу.


Крім свого голу наприкінці першого тайму гравці Лаціо нічого не створили біля воріт Террачіано. Не дарма Мауріціо Саррі замінив Ісаксена ще в перерві, а також зняв з гри Андерсона та Іммобіле в середині другого тайму. Після виїзної перемоги над Торіно тренер Лаціо зазначав: "Проти Болоньї ми грали краще, але програли". Виходить, другий матч поспіль Лаціо зіграв погано. Ось тільки три дні тому двох голів римлян виявилося достатньо для двох очок, а сьогодні одного гола не вистачило навіть для нічиєї...


"Фіорентина" - "Лаціо" 2:1


Голи: Кайоде 61, Бонавентура 69 - Луїс Альберто 45


Нереалізований пенальті: Н. Гонсалес 67 (стійка)


"Фіорентина": П. Терраччьяно, Кайоде, Міленкович, Раньєрі, Бірагі, Артур (М. Лопес 90), Бонавентура, Н. Гонсалес, Бельтран (Барак 80), Соттіл (Мандрагора 85), Белотті (Нзола 90)


"Лаціо": Проведель, Лаццарі, Казале, А. Романьолі, Марушич (Хюсай 46), Катальді (Весіно 62), Гендузі, Луїс Альберто, Ісаксен (Дзакканьї 46), Іммобіле (Кастельянос 80), Феліпе Андерсон (Педро 80)


Попередження: Гендузі 67, Весіно 89