3 лютого 2024 14:51

Сунесс: "Рашфорд - гниле яблуко, він нашкодить МЮ. Ми серйозно називаємо топ-гравцем того, у кого один гарний сезон з 2016-го?"

Грем Сунесс жорстко розкритикував нападаючого «Ман Юнайтед» Маркуса Решфорда.


«Дивлячись на те, як руйнується кар'єра Маркуса Решфорда, не можу не згадати роздягальню «Ліверпуля», частиною якої я був, і не подумати про те, що ми сказали б про подібну поведінку товариша по команді. Запевняю вас, ми б нікому не дозволили поводитися так. Його просто б убили. Його б називали «ідіотом». «Сільський дурник». Його б зацькували, висміяли. У нас там теж були не святоши, але ми тільки в слушний момент могли провести час так.


Думаю, так само відреагували б і в роздягальні «Манчестер Юнайтед» за Алекса Фергюсона. У минулому Решфорду не зійшла б з рук подібна поведінка у цьому клубі – лідери вказали б йому, що так чинити не можна. Фергі, звичайно, теж не зазнав би цього. Навіть лідери не повинні пояснювати йому великі істини.


Брати Решфорда – його агенти. Ці хлопці мають зупиняти його, не давати робити ідіотських вчинків і говорити, що він виставляє себе дурнем. Ганьбить себе. Але, схоже, їм подобається спосіб життя брата – вони літають по всьому світу приватними літаками. Адже вони повинні дбати про нього і давати поради, яких він справді потребує. Якщо він їх не слухає, вони мають піти зі словами: «Думаю, тобі варто найняти когось іншого, щоб він доглядав тебе». Тому що не хочеться бути серед його агентів, коли через 5-6 років він обернеться і виявить, що все витратив марно.


Я вже думав, що Решфорд не виглядає щасливим на полі. Немов футбол – проблема та тягар для нього. Що ж, можу запевнити його, що ці роки пройдуть дуже скоро, адже життя футболіста дуже коротке. Решфорд – талановитий юнак у розквіті сил, він, мабуть, наближається до піку. Він грає за гламурний клуб, за збірну Англії. Попереду має Євро та чемпіонати світу. Ти думаєш, що це триватиме вічно, але ні. І ці роки не повернути.


Решфорду треба перезавантажитись і замислитися над тим, кого він слухає. Потрібен хтось, хто посадить його та допоможе зробити правильні кроки, по-справжньому насолодитися цим часом. Натомість все, що, здається, його оточує – це люди, які забивають йому голову чимось на кшталт: «Ми можемо зробити це, ми можемо зробити те». Йому не дають правильні поради зараз.

Поки він продовжує поводитися як 19-річний, у якого надто багато грошей у кишені, його оцінюють. Я питаю: ми серйозно називаємо його «топ-гравцем», коли він мав лише один дуже гарний сезон після того, як він увірвався на сцену 2016-го у віці 18 років? Я б рекомендував цього не робити. Я визначаю «топ-гравця» як людину, яка викладається у кожній грі, показуючи результативність мінімум у семи матчах із десяти. Прямо зараз Решфорд надто часто потрапляє в халепу.


Зараз «Ман Юнайтед» потрібна найкраща версія Решфорда, а поки що вони отримують лише найгіршу – гравця, який погано веде себе за межами поля, і забив лише п'ять голів у АПЛ за сезон. Він просто не дає собі шансу добре попрацювати на полі.

Якщо так піде і далі, він завдасть шкоди роздягальні, і «Манчестер Юнайтед» не досягне успіху. Це може прозвучати грубо, але Решфорд – гнилий яблуко, що підриває команду. У роздягальні у нього будуть приятелі, але навіть вони дивитимуться на нього і думатимуть: «Чи хочемо ми, щоб такий гравець був із нами?» – написав колишній гравець «Ліверпуля» та «Міддлсбро» у колонці для Daily Mail.