24 січня 2024 17:59
1

Керівник "Славії" Тврдік: "Ми з першого дня на боці України, я сам усиновив сироту"

Голова ради директорів чеської «Славії» Ярослав Тврдік прокоментував рішення клубу відмовитися від товариського матчу зі словацьким «Слованом», який мав відбутися в рамках навчально-тренувального збору в Катарі.


«Якщо йдеться про вторгнення росії в Україну, позиції «Славії» чіткі вже два роки. Ми бачимо жахи війни наживо. Ми були одним із перших клубів, які відкрито підтримали Україну. Ми досі стоїмо на її боці. У готелі «Славії» ми розмістили понад сто українських біженців, я сам усиновив українського сироту, який є частиною нашої молодіжної академії. Ми маємо двох українських футболістів, дружина нашого колишнього першого помічника тренера з України.


Наш клуб та вболівальники чітко знають, на чиєму боці вони. Йдеться не про дебати про зв'язок футболу з політикою, а про чіткі цінності. І якщо це війна, ми не можемо бути байдужими.


Напевно, ми поділяємо іншу думку щодо війни в Україні, аніж керівництво «Слована». Прочитав заяву власника клубу Івана Кмотріка. Пізніше я зафіксував, що «Слован» справді грає проти московського «Динамо».


Я дав трохи часу, я не люблю приймати серйозні рішення на основі неповної інформації, теоретично це могло бути непорозуміння, все ж таки інформація про матч із «Динамо» надійшла від помічника тренера «Слована». Але коли ми побачили, що «Динамо» транслювало матч зі «Слованом» у прямому ефірі, обговорювати не було чого. У поєднанні із заявами Кмотріка та тим фактом, що матч справді було зіграно, це було просте рішення, про яке ми згодом повідомили братиславському клубу в письмовій формі», – заявив Тврдік.


Фото: ФК «Славія»

Позіція здорової людини. Всі кого торкаються уZZкіє повинні теж ставати токсічними. Рашізм страшніше за чуму, холеру та сібірську язву, разом узятих.