22 січня 2024 17:46
8

"Змогли закріпитися одиниці". Вацко назвав найкращих південноамериканських легіонерів у історії "Динамо"

Коментатор Віктор Вацко висловив свою думку про те, чому небагато латиноамериканських футболістів не змогли заграти в «Динамо».


«Реально, із латиноамериканців у «Динамо» змогли закріпитися одиниці. У «Шахтарі» та «Металісті» все було заточено під латиноамериканців, вони були в пріоритеті, а в «Динамо» такого не було. У тому числі десь стилістики футболу команди це стосується.


Діого Рінкон топовий футболіст був. Даніло Сілва також сильний – роботяга, не чаклун м’яча від слова зовсім, але в порядку був. З тих, хто залишив слід, я б ще Клебера згадав. Усе», – сказав Вацко.

Не зрозумів, а Де Пена що не південноамериканець ?
Я б ще відмітив Карлоса Корреа.
Як можно про Бетао забути?! Крутить лисий, як завжи. Корреа зіґрав не менш іґор за Клебера. Можно Маґрао, Алмейду та Де Пену добавляти. А те що вектор не на південо-амеріканьців був заточенний, так це і зрозуміло, а чоґо він повинен бути як у Шахтаря, у нас не бразилська команда.Експерт дубовий
Сховати

Dmitriy, Вацко по ходу мав на увазi бразильцiв. Корреа важко назвати якимось видатним для Динамо, але був норм. По факту вiн правий. Рiнкон, Данило Сiльва та Клебер. З натяжкою Бетао. Ще з бiльшою натяжкою Родольфо. Все iнше - смiття, якщо брати до уваги їхню гру безпосередньо в Динамо.

Згадаємо і тих, хто не заграв але мав для цього всі данні.
Рафаел за скілами ТТД був талановитіший за будь якого бразильського гравця Шахтаря, міг грати в топах Европи. Я коли подивився його показники, навіть в ті багаті часи нашої ліги, сказав "вау, о це рівень": під 130 ТТД в першості Німеччини з браком 15% у ЦАПа. Чудовий обсяг роботи з дуже низьким браком, зараз гравці з такими даними стартують з 50 млн евро. Фактично це був атакуючий варіант Зінченко. Але попав на "тренера" Блохіна і крім того сам був далекий від топового профі, реалізував процентів 20 свого потенціалу.
Другим треба згадати лисого Алессандро. Цей хлопець міг стати в нас другим Лужним, але потрапив здається на дідуся Сабо, якщо вірно памятаю.
Після повернення в Бразилію в Корінтіанс і відходу звідти на пенсію Роберто Карлоса та зубастика Роналду, став там капітаном(рівень!), закривав весь правий фланг від воріт до воріт. Виграв чемпіонат Бразилії, кубок Лібертадорес та клубний чемпіонат світу будучи капітаном команди. Один з тих, хто не заграв в Динамо але потім побудував вельми ярку карєру і виграв чимало трофеів.
Сховати
Умник, Рафаел згоден. 13 ігор 1 м'яч. Але в мене склалося враження, що він сам не дуже хотів грати або був у ступорі від наших реалій. Я б ще відзначив Майкла 8/3. Суркіс вихвалявся що сам його знайшов і привіз. Хлопчина дуже технічний. Пам'ятаю, як він возив ліворуч по флангу. Міг 2-3 одразу обіграти. Але здається дідусь Сабо і його закопав.
Умник, Якщо згадати тих, хто мав даннi, але не заграв в Динамо, то там набереться складiв на всi команди УПЛ з причепом. Тому це недоречно враховувати.
Варто було б і Бетао згадати. А так багато латиноамериканців в Динамо себе не проявили, і по десятку матчів не награли. Оце й погано.