21 січня 2024 23:59
1

Хет-трик Довбика та гол Циганкова. "Жирона" розбила "Севілью"

У матчі 21-го туру іспанської Ла Ліги Жирона, за яку виступають Артем Довбик та Віктор Циганков, приймала Севілью. Поєдинок закінчився перемогою господарів із рахунком 5:1.

Артем Довбик та Віктор Циганков з'явилися у стартовому складі Жирони на матчі чемпіонату Іспанії проти Севільї.


Команда Мічела невдало розпочала матч, адже швидко пропустили. Ромеро чудово зіграв у завершальній стадії атаки. Він вийшов на вільний простір, отримавши в штрафному майданчику вдало виконану передачу, та відправив м'яч у нижній лівий кут воріт.


Однак Жирона дуже швидко реабілітувалася, а головним героєм став Довбик. Спочатку форвард забив із доволі непростого становища. Він високо вистрибнув і головою замкнув навіс, відправивши м'яч у недосяжну для голкіпера точку воріт.


Потім українець оформив дубль. Порту виконав вдалу передачу в штрафний майданчик, де нею скористався Артем, пробивши низом по центру воріт.


На цьому нападник не зупинився і ще в першому таймі оформив хет-трик. Довбик накрутив кількох суперників і завдав дивовижного удару з межі штрафного майданчика, поціливши в правий нижній кут воріт.


Відзначимо, що Артем зумів зробити найшвидший хет-трик серед українців – шість хвилин. Андрію Шевченку знадобилося сім хвилин, щоб забити три м'ячі у ворота Перуджи. Також Довбик третій з українців, хто робив хет-трик у топ-5 чемпіонатах Європи. Цікаво, що цей хет-трик став другим найшвидшим за всю історію Ла Ліги.


Швидше лише забив Луїс Суарес у ворота Гранади – за 5 хвилин та 24 секунди.


Повертаємося до матчу, команди пішли на перерву за переваги Жирони.


Команда Мічела продовжила забивати. Неймовірною довгою передачею Савіо знайшов у штрафному майданчику відкритого партнера по команді, а Циганков мав достатньо часу та простору, щоб прицілитись і пробити низом по центру воріт.


Віктор покинув поле на 66-й хвилині гри, адже був замінений. А Стуані звично замінив Довбика на 73-й хвилині. Саме цей форвард завершив побиття Севільї, відзначившись на 89-й хвилині.


Більше команди не забивали, а фінальний свисток зафіксував перемогу Жирони.


Ла Ліга, 21-й тур


Жирона - Севілья - 5:1

Голи: Довбик, 13, 15, 19, Циганков, 56, Стуані, 89 - Ромеро, 10

Гордимся вами! Браво!