21 січня 2024 12:42

"В мене трішки інші амбіції": Екс-динамівець Зозуля спростував інсайди про свою агентську діяльність

Від ранку неділі, 21 січня, мережею почали ширитися чутки, що колишній нападник київського Динамо, Дніпра та низки іспанських клубів Роман Зозуля, який влітку 2023 року завершив виступи на професійному рівні, вирішив зайнятися агентською діяльністю.


Сайт Sport-express.ua оперативно зв’язався з Романом Зозулею, щоб дізнатись, чи дійсно він почав нову для себе справу.


– Романе, вітання з України, чи як кажуть в Іспанії buenas tardes. Наскільки правдивою є інформація, що ви почали агентську діяльність?


– Я дійсно допомагаю українських хлопцям, які мають намір працевлаштуватися в Іспанії. В мене чимало зв’язків у Європі, зокрема, найбільше, в Іспанії. Шкода не користуватися ними, зв’язками, якщо є можливість допомогти співвітчизникам.


Але я не працюю агентом. Навіть і не особливо хочу працювати агентом. Такого я ніколи і не говорив навіть. Крім того, на даний момент в мене немає й агентської ліцензії. І, знову ж таки, на даний час я її й отримувати не хочу.


В мене трішки інші амбіції.


– Серед футболістів, яких Ви нібито тримаєте під своїм крилом, називають 18-річного воротаря Вашого колишнього клубу Райо Махадаонда Валентина Розе та 21-річного оборонця Уніона Кольядо Владислава Загладька.


– Я Вам так скажу – допомагаю більше ніж десяти хлопцям. Роблю це на волонтерських засадах.


– Про кого мова?


– Давайте ми з Вами предметно поговоримо про це, з іменами і прізвищами, по завершенню зимового трансферного вікна.


Справа в тім, що нині ведуться переговори, а справа це нелегка. Дуже важко, навіть так сказав би: багато переходів зірвалося...


Але намагаюсь допомогти нашим хлопцям, які хочуть працевлаштуватися в Європі.


– Які у Вас відносини з Олександром Панковим? Говорять, що цієї зими Ви працював разом з ним над тим, щоб працевлаштувати в львівських Карпатах голкіпера ЮКСА Микиту Федотова.


– Я не є співробітником ніякого агентства, якщо мова про це. Однак я майже з усіма агентами з України спілкуюся. Панков не виключення. З Санею я спілкуюся, так. Маю діалог і з Вадимом Шаблієм також.


Усі ці агентські війни за гравців, сварки – то без мене. Я ні з ким не сварився. У кого є хороші гравці, і вони звертаються до мене по допомогу, консультацію, я завжди радо допомагаю.