23 грудня 2023 12:11

Директор "Оболоні" Різниченко: "Якщо ми хочемо проводити чемпіонат, то потрібно відпрацювати питання бронювання футболістів"

Директор ФК «Оболонь» Олександр Різниченко прокоментував ситуацію з бронюванням футболістів.

«Таке питання наш клуб підіймав, коли ми ще були в ПФЛ. І це питання ми підіймали, коли вже прийшли в УПЛ. Свого часу я ставив це питання й в УАФ. Однак, на жаль, нікому це не цікаво. Ні в ПФЛ, ні в УПЛ, ні в УАФ. Усі займають позицію страуса, мовляв, є закон, його потрібно виконувати. Утім займатись цими процесами ніхто не хоче.


Це дійсно дуже непроста ситуація. Чемпіонат України минулого року відновлювався за погодженням з президентом України. У склад комісії, яка розробляла заходи безпеки під час проведення футбольних матчів, входили Міністерство молоді та спорту, представники Міністерства оборони, Національної поліції та ДСНС, і, звісно, представники УАФ.


Наскільки я володію інформацією, до останнього моменту, коли було ухвалено рішення про початок чемпіонату, одним із його пунктів було – сприяти в бронюванні футболістів на час проведення чемпіонату. Однак перед самим підписанням цього меморандуму цими службами, Міністерство молоді та спорту почало вимагати, щоб цей пункт виключили з цього документу. І він був виключений.


У країні ситуація дуже непроста. Однак якщо ми хочемо проводити чемпіонат, то питання щодо бронювання футболістів ми повинні відпрацювати. У першу чергу в цьому повинна бути зацікавлена УАФ. На жаль, до цього часу ніхто цього питання не вирішував і воно може виникнути в будь-якому футбольному клубі. Я маю надію, що з приходом нового керівника ця ситуація вирішиться.


Ви розумієте, якщо «Оболонь» або інший клуб потраплять у ситуацію, коли дадуть повістки, призвуть людей тощо, то клуб повинен знятись з чемпіонату, тому що грати у футбол не буде ким», - сказав Різниченко.


Раніше журналіст Михайло Співаковський у випуску «ТаТоТаке» сказав, що у «Оболонь» надійшла «колективна повістка» на 25 осіб. Клуб заперечив це і заявив, що футболісти мають бронювання, бо ФК «Оболонь» отримав статус критично важливого підприємства для функціонування економіки.


«Оболонь» займає 13-те місце в УПЛ.