29 листопада 2023 23:57

"Арсенал" вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів з першого місця: команда Зінченка взяла переконливий реванш у "Ланса"

Матч п'ятого туру групової стадії Ліги чемпіонів, у якому англійський Арсенал з українським захисником Олександром Зінченком у складі приймав французький Ланс, відбувся 29 листопада і завершився розгромною перемогою господарів поля (6:0).


Арсенал здобув розгромну перемогу над Лансом у домашньому поєдинку п'ятого туру групового етапу Ліги чемпіонів, який пройшов у середу, 29 листопада, на стадіоні «Емірейтс» у Лондоні (6:0).

Українець Олександр Зінченко вийшов у стартовому складі «канонірів» на позиції лівого захисника та був замінений у перерві за рахунку 5:0 на поляка Якуба Ківіора.

Арсенал вийшов уперед на 13-й хвилині зустрічі завдяки голу німецького півзахисника Кая Хаверца, який точно пробив зблизька після знижки бразильського форварда Габріеля Жезуса.

У середині першого тайму господарі закрили питання про переможця матчу, забивши три м'ячі без відповіді протягом семи хвилин. Спочатку хавбек «канонірів» Букайо Сака поборовся з кількома захисниками Ланса та відкинув м'яч під удар Жезусу, який до асиста додав гол.

Незабаром Сака першим встиг на добивання після удару Габріеля Мартінеллі та сейва голкіпера Ланса Бріса Самба.

Потім Мартінеллі відправив у сітку воріт гостей четвертий м'яч після передачі японського захисника Такехіро Томіясу.

У компенсований до першого тайму час капітан Арсеналу норвезький хавбек Мартін Едегор ефектним ударом з літа замкнув простріл Томіясу з правого флангу.

У другому таймі лондонська команда зменшила оберти і спокійно довела матч до своєї комфортної перемоги, забивши лише один м'яч – пенальті реалізував італійський хавбек Жоржинью.

Таким чином, Арсенал взяв переконливий реванш у Ланса за поразку у виїзному матчі другого туру (1:2).

Ліга чемпіонів. Група B. П'ятий тур

Арсенал (Англія) – Ланс (Франція) – 6:0

Голи: Хаверц, 13 (1:0), Жезус, 21 (2:0), Сака, 24 (3:0), Мартінеллі, 27 (4:0), Едегор, 45+1 (5:0), Жоржиньь , 86, з пен. (6:0).