24 листопада 2023 21:28

Віталій КОСОВСЬКИЙ: "Пора українській збірній зняти прокляття зі стикових матчів"

21 березня 2024 року національна збірна України з футболу поміряється силами з Боснією та Герцеговиною в раунді плей-офф відбору на Євро-2024.


Колишній гравець національної збірної України Віталій Косовський ексклюзивно для Sport.ua поділився своїми очікуваннями від протистояння з боснійцями:


«Мені довелося брати участь в стикових поєдинках за право виступати в фінальній частині чемпіонатів світу та Європи, відповідно, 1998 та 2000 років. На жаль, українська збірна тоді поступилася хорватам та словенцям. Останнім часом складність раунду плей-офф ще більше зросла, бо складається він лише з одного протистояння, до того ж, доведеться ще й грати на полі суперника. Отож, це саме той випадок, коли права на помилку немає. Ось чому важливо при підготовці врахувати буквально кожну дрібницю.


На відміну від боснійської збірної, в якої ще не завершилася зміна поколінь, наша збірна уже подолала цей болісний процес. Тому, треба підійти до поєдинку максимально сконцентрованими, особливо в дебюті. Бо гра навиліт тим й підступна, що в ній часто беруть гору команди нижчі за класом, але в яких виявився міцніший характер. Слід бути готовим до того, що й суперник плекає надію пробитися далі, тому, й аби завадити цьому, необхідно продемонструвати свої кращі якості. Це повинна бути максимально ефективно виконана колективна робота, де не буде місця недооцінці візаві.


Згоден, в української збірної значно більше достоїнств. Необхідно їх реалізувати, зокрема, скористатися більш збалансованим складом. Хоча треба пам'ятати, що й боснійці намагатимуться використати якісь наші слабинки. Адже не секрет, що ті збірники, що виступають в чемпіонаті УПЛ, в березні ще можуть бути не в бойовій спортивній формі. Сподіваюся, що тренерський штаб на чолі з Сергієм Ребровим про це пам'ятає й довірить місце на полі тільки тим хто буде у всеозброєнні.


Особисто я дуже чекаю результативних дій від наших гравців атаки. Час доводити, що вони можуть забивати не тільки на клубному рівні. Лише за таких обставин при належній налаштованості можна буде українській збірній зняти прокляття зі стикових матчів».


Фото: ФК "Динамо"