23 листопада 2023 15:00

ФІФА розслідує заворушення на "Маракані". Можливе покарання бразильської федерації – від штрафу до зняття очок чи дискваліфікації

ФІФА розслідує бійку на трибунах "Маракани" перед матчем Бразилія - Аргентина.


Матч кваліфікації ЧС-2026 розпочався із затримкою на 27 хвилин через заворушення на «Маракані». Під час виконання гімнів на одній із трибун, де були присутні як бразильські, так і аргентинські вболівальники, почалася сутичка. Поліція відреагувала жорстко та застосувала палиці проти вболівальників.

Президент ФІФА Джанні Інфантіно засудив дії поліцейських: «Насильству абсолютно немає місця у футболі та суспільстві».

Як повідомляє Globo Esporte, Бразильська футбольна конфедерація (CBF) може бути піддана штрафним санкціям, оскільки, згідно з регламентом ФІФА, в даному випадку несе відповідальність за безпеку проведення матчів і, як наслідок, за будь-які інциденти на стадіоні.

Зазначається, що як санкції щодо CBF може бути застосований штраф, повне або часткове закриття трибун або дискваліфікація «Маракани», а також проведення одного чи кількох матчів на нейтральному полі. Крім того, можливе зняття очок у відборі або дискваліфікація команди.

При цьому крайнього терміну ухвалення рішення не встановлено, оскільки наступні матчі відбору збірна Бразилії проведе лише у вересні 2024 року.