18 листопада 2023 14:24

Веа програв президентські вибори в Ліберії після 6-ти років при владі. Його уряд критикували за корупцію та невиконані обіцянки

Джордж Веа залишить пост президента Ліберії.


Чинний глава держави програв другий тур президентських виборів опозиційному кандидату Джозефу Бокаю. Останній набрав 50,89% голосів - за нього проголосувало на 28 тисяч людей більше, ніж за Веа. Джордж визнав поразку.


«Ліберійський народ висловився і ми почули його голос. Проте густота результатів свідчить про глибокий розкол усередині нашої країни.


Давайте подолаємо розбіжності, викликані виборчою кампанією, і об'єднаємося як одна нація та єдиний народ», – сказав колишній футболіст, пообіцявши продовжувати працювати на благо Ліберії. Він залишить пост президента країни у січні.


Екс-гравець «Монако», «ПСЖ» та «Мілана» Веа керував державою з січня 2018 року після перемоги на виборах у грудні 2017-го.


Критики звинувачували його уряд у корупції (так, 2022-го три чиновники його уряду потрапили під санкції США через передбачувану корупцію), а його самого – у невиконанні обіцянки покращити життя найбідніших верств населення. У 2019-2020 роках у країні пройшли протести через економічні проблеми, на яких протестувальники вимагали відставки Веа.