27 жовтня 2023 22:58
1

"Він міг досягти більшого, ніж Мудрик і Циганков": Блізніченко назвав найталановитішого українського футболіста

В ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» Андрій Блізніченко висловився стосовно ексвінгера Дніпра Євгена Коноплянки.


Колишній одноклубник зірки дніпрян вважає, що Коноплянка міг досягти набагато більше, ніж Віктор Циганков, Артем Довбик та Михайло Мудрик, які нині грають в Європі.


«Згадайте його гру та клуби, за які він виступав. Це суперталант. Вважаю, що він міг набагато більших результатів досягти, аніж Циганков, Довбик та Мудрик, які сьогодні вважаються нашими найбільшими зірками.


Я не тренувався із Мудриком, але трохи тренувався із Циганковим та Довбиком. Якщо Коноплянку порівняти із ними, то це небо і земля».


Блізніченко зізнався, що був у захваті від гри Коноплянки.


«Женя на тренуваннях та в іграх виробляв неймовірні речі. Міг один в один обіграти, та навіть двох чи трьох на маленькому клаптику поля, втекти від будь-кого


Проти Коноплянки грали такі зірки світового рівня, як Вілліан, Дуглас Коста, Фред, Фернандіньо, і він реально возив їх».


Також експівзахисник Дніпра пригадав ситуацію з лінощами, які дозволяв собі Коноплянка


«Ми навіть молодими гравцями підходили до Андрія Русола (екскапітан Дніпра) та питали: «А як Коноплянка у чемпіонаті грати буде, якщо він пропускає кроси та й таке інше? Він же сто метрів пробіжить в одну та іншу сторону й задихнеться».


Блізніченко розповів, яку відповідь дав Русол щодо лінощів Коноплянки.


«Він відповідав: «Пацани, в нього такий організм, що він може пропустити навіть усі збори, але на полі все одно буде найкращим. Він пробіжить сто метрів та зробить голову передачі. Потім десять хвилин постоїть, пробіжить ще раз сто метрів та заб’є гол. А нам більше нічого й не треба».


Коноплянка у складі Дніпра (2007-2015) провів 207 матчів, забив 43 голи та віддав 37 асистів.


Вінгер має досвід виступів за такі клуби, як Севілья (2015-2016), Шальке (2016-2019), Шахтар (2019-2022), Краковія (2022-2023).


Наразі 34-річний гравець захищає кольори румунського ЧФР Клуж.


За національну збірну України Євген провів 87 поєдинків, забив 21 гол та віддав 15 асистів.

І де Коноплянка тепер? І чого він досяг?