19 жовтня 2023 17:14

"Головним була синиця у руках". Вацко пояснив, чому Буяльський не зіграв проти Мальти

Відомий український футбольний журналіст Віктор Вацко пояснив, чому хавбек "Динамо" Віталій Буяльський не зіграв за збірну України проти Мальти.


- Невихід Буяльського на заміну мене дуже здивував. Враховуючи той футбол, який запропонував Мальта, обмежуючи нас у просторі на своїй половині поля. Буяльський, на мій погляд, найкращий гравець в Україні за умінням швидко і розумно працювати в такій ситуації, коли команда суперника закривається і притискається до свого штрафного майданчика. Віталій у таких умовах може знаходити позиції, щоби загрожувати воротам. Він чудово працює як другим темпом, так і вриваючись за спини захисникам. Це те, чого не дав нам жоден із наших центральних півзахисників у матчі проти Мальти.

За спину намагався відкриватися лише Мудрик. Якби ми не пішли на перерву, ведучи в рахунку, Ребров, як на мене, випустив би Буяльського. А в другому таймі ні в кого не було комфортної впевненості, що ми зможемо утримати перевагу в рахунку або розвинути його. Тиск результату зіграв свою роль. Коли замість Судакова вийшов Назаріна, а замість Ваната Конопля, це дало розумінню ходу думок нашого тренерського штабу. Головним була синиця у руках. Все інше було як бонус.