6 жовтня 2023 17:02
13

"Полісся" - "Динамо" 3:2. Звіт про матч. Прикра поразка у Житомирі

Перед матчем у Житомирі «Динамо» зіштовхнулося з кадровими втратами. До раніше травмованих Супряги та Шапаренка до лазарету киян додалися ще й Ярмоленко та Попов, які отримали ушкодження напередодні гри.


Враховуючи кадрову ситуацію, Мірча Луческу обрав такий склад: у воротах вийшов Бущан, у центрі оборони Дячук та Сирота, а на флангах захисту – Дубінчак та Тимчик. У центрі поля розташувався звичний останнім часом трикутник Бражко-Андрієвський-Буяльський, на флангах атаки вийшли Волошин та Караваєв, а в центрі атаки прогнозовано з’явився Ванат.


Команди жваво розпочали гру. Вже на 2-й хвилині був перший удар у напрямку воріт Бущана, коли після скидки від Аріелсона неточно стріляв Козак. А за 2 хвилині свій момент знайшли і кияни, який вони змогли конвертувати у забитий м’яч: Андрієвський зробив закидання у штрафну зону на Волошина, той віддав п’ятою на Буяльського, а Віталій точним ударом прошив захисників та відкрив рахунок – 1:0.


Хай там як, насолодитися перевагою динамівцям не вдалося. На 14-й хвилині Кушніренко отримав м’яч у центрі поля, зібрав на собі двох гравців та перевів на Крушинського. Борис вирішив нічого не вигадувати і вдався до дальнього удару, яким застав Бущана зненацька – кіпер киян відбив м’яч собі у ворота – 1:1.


Надалі гра дещо заспокоїлася. Моменти біля обох воріт траплялися нечасто. На 25-й хвилині була спроба від Кушніренка, який цілив головою після подачі кутового, але, на щастя, пробив вище воріт. На 31-й хвилині був також не надто сильний удар від Ваната, після якого м’яч до рук забрав Бойко.


А вже за мить дуже небезпечно було біля володінь Бущана. Макуана продерся лівим флангом, втік від Дячука і почав різати кут. Конголезький вінгер увійшов до штрафного майданчика і спробував пробити голкіпера «Динамо» з гострого кута, але Георгій здійснив ефектний сейв.


Здавалося, що команди збавили оберти і свідомо чекають свистка на перерву. Однак вже у компенсований до 1-го тайму час «Полісся» створило супермомент: Макуана отримав багато вільного простору, пробіг ледь не половину поля і вирвався один на один з Бущаном – Георгій знову врятував «біло-синіх». Одразу після цього команди пішли на 15-хвилинний відпочинок.


Старт 2-го тайму розпочався для підопічних Мірчі Луческу вдало. Вони активно ринули в атаку, внаслідок чого в одному з моментів Морозко потягнув Ваната за футболку в штрафному майданчику, завадивши йому пробити – після перегляду ВАР арбітр призначив пенальті. Виконувати 11-метровий взявся Буяльський, який потужно пробив у лівий кут і переграв з позначки Бойка, який хоч і вгадав напрямок удару, але не врятував – 2:1.


Динамівці продовжили атакувати. На 54-й хвилині хороший момент мав Караваєв, який пробивав з правого кута штрафного майданчика – господарів не без проблем врятував Бойко. А за 3 хвилини київська команда ще й отримала чисельну перевагу: Морозко зірвав потенційно небезпечну атаку, сфоливши проти Волошина, та отримав жовту. Це попередження стало для нього другим, тож «Полісся» залишилося вдесятьох.


Попри гру в меншості, господарі мали моменти зі стандартів. На 63-й хвилині Смоляков небезпечно пробивав зі штрафного, однак Бущан його постріл парирував. А за хвилину команда Юрія Калітвінцева змогла забити: Будківський отримав м’яч у карній зоні після подачі кутового, обробив «круглого» і завдав удару, внаслідок якого м’яч зрадницьки зрикошетив від Бражка у ворота – 2:2.


Як виявилося, це було ще далеко не все, адже на 70-й хвилині господарі змогли шокувати по-справжньому. Макуана пройшов лівим флангом, прострілив у напрямку Будківського, Сирота намагався перехопити м’яч, однак лише скинув його на Козака, а той завдав точного удару в дальній кут і вивів «Полісся» вперед – 2:3.


Безумовно, динамівці намагалися відігратися. На 72-й хвилині Андрієвський виконав потужний дальній удар, але «Полісся» врятувала стійка. Згодом Беніто цілив з півкола штрафного майданчика – у ворота не влучив. А на 81-й хвилині на ударній позиції був Караваєв, який пробивав з меж карної зони, проте його удар своєю притиснутою рукою до корпусу заблокував Смоляков.


Наприкінці гри «Динамо» спробувало організувати фінальний штурм. На 86-й хвилині забити з-за меж штрафного майданчика намагався Ванат – поцілив вище воріт. У компенсований час склади команд ще й стали рівними – пряму червону картку за грубий фол проти Смолякова отримав Караваєв.


На жаль, на цьому все – кияни не змогли дотиснути оборону житомирян, тож фінальний свисток арбітра ознаменував несподівану перемогу «Полісся» з рахунком 3:2.

Прикра поразка у Житомирі.
Это поражение закономерно для настоящего Динамо.
У руководства клуба одна задача, быстрей продать перспективных игроков.
Лука, Я помню как он "отрабатывал" в защите. Что Динамо вместе с ним пролетало и проигрывало. Повторяю вопрос - много он "наотрабатывал" в прошлом и нынешнем сезонах, где Динамо позорное 4 место заняло в слабейшем чемпионате за всю историю независимой Украины?

Ярмоленко может отдать и забить. Никто не спорит. И Буяльский это может сделать. И Ванат. И Волошин. И Кабаев. Динамо в последних матчах по 4 мяча забивает и имеет полно моментов. Только когда у тебя слабая защита, которая привозит вечно голы, получает красные карточки или совершает детские ошибки, то тяжело победить.

Бражко одному тяжело играть. Андреевский мяч отбирать не умеет, он больше на креатин играет. В пару к Бражку нужно такого же ставить.
Когда в защите играют сироты, дячуки, биловары и вечно травмированый Попов, то чемпионат Динамо не выиграет.

Когда менеджмент Динамо не может решить вопрос с центром защиты (в отличие от других команд в чемпионате), а Суркис лепит бред о нежелании легионеров ехать к нам (а в другие команды чемпионата едут способные легионеры), то кризис будет вечным.

Проиграть команде, которая играет в меньшинстве и у которой ты ведёшь 2:1...
Сховати
Google, зрозумійне, що один захист нічого не вирішіть!! В нас зараз нема центру поля! Діра повна! Нема Сидорчука, нема Шапоренка! Нема Ярмоленка! Нема де Пени з Вербічем, які обробляли кожну передачу Сироти, або ще когось. Команда взагалі не грає в захисті! Ви туди хоч Рамоса засуньте. Нічого не буде
Сховати
Лука, У нас уже был Сидорчук. Классно с ним "наиграли" в этом и прошлом сезоне? Был Ярмоленко против Черноморца 3:2, только это не помешало Сироте получить красную карточку, а Дячуку на ровном месте привести гол из ничего. Как фланговые Де Пена и Вербич относятся к центру поля, я так и не понял.
Сховати
Сидорчуквідпрацьовувал у захисті! Ярмоленко здатен прийняти довгу передачу й перетворювати її на забитий м‘яч. Де Пена й Вербіч грали на команду, тоді й захист був чудовим( до речі з тим же Сиротою). А Бражко поки суцільний провал в захисті, не було сьогодні центу поля.а шо заважало Динамо в меншості( як Ви кажете, шо Сирота винен з Чорноморцем, його видалення) вигравати як сьогодні Полісся це зробило в меншості? У Вас скрізь захист винен. Сьогодні команда програла. Як одне ціле
Динамо сьогодні в більшості не змогли створити нічого в позиційному нападі, НІЧОГО!
Коли Мірча посадив Шепелева і сформував пару Сидорчук-Шапаренко саме вони тормозили левову частину атак суперників і відбирали мяч в середині поля.
Плюс був Забарний який добре читав гру і страхував коли цю першу лінію оборони суперник проривав. зараз на і без того слабких і бездарних Сироту і Дячука тиск збільшився ще, бо ні Сидорчука ні Шапаренка попереду не має і якісно відбирати в центрі поля нікому.
Таких матчів ще буде багато, бо латати ці діри ніким.
Була б в нас якісна селекція, когось би знайшли взимку, але і в селекції у нас одні випадкові Сироти і Дячуки.
Коло замикається, бездарності приводять таких же як і вони в клуб. рано чи пізно вся ця менеджерська конструкція імені Суркіса має з великим гулом завалитись як Дегтярівський міст на цьому тижні.
Можливо, 4е місце - це ще не дно.
Це рівень гри, а не прикра поразка
Клоуны
ладно привыкли что в Европе всем подряд летим...но тут полесью -это какой-то позор
Сховати
динамо машына, привикайте . Полісся ставатиме тільки сильнішим чого не скажу про Динамо
Сховати
Пфф... Л.Ч. Вас чекає. x)