5 вересня 2023 10:30
1

"Я з Троєщини, там і побачив Забарного". Екс-тренер академії "Динамо" розповів, як захисник потрапив до табору "біло-синіх"

Колишній тренер ДЮФШ Динамо імені Валерія Лобановського Сергій Величко поділився спогадами, як він знайшов захисника збірної України Іллю Забарного та привів у київський клуб.


Ілля Забарний є вихованцем Динамо, 21-річний захисник із серпня 2020 по січень 2023 року виступав за першу команду киян, після чого пішов у Борнмут.

До Динамо майбутній захисник збірної України потрапив завдяки Сергію Величкові, який знайшов його в одному з дитячих клубів Троєщини.

«Я працював тоді з 2002 року. У моїй команді вже був Владислав Ванат, а щодо Іллі Забарного... Я щороку ходив Києвом і шукав хлопців по всіх районах, дивився матчі.

Я сам із Троєщини, тому на матчі, які там проходили, частенько їздив велосипедом. Там був однойменний дитячий клуб, в якому я побачив Забарного», – сказав Величко в інтерв'ю «Спорт-Експресу».

Також екс-тренер Динамо виділив особливі риси тепер захисника Борнмута.

«На тлі інших дітей виділявся розумом, технікою та швидкістю. Він мені сподобався, я поговорив із його батьком, тренерами, які працювали з ним, у підсумку запросив до Динамо.

Власне, це і була моя робота: набирати дітей та працювати з ними, доки їм не виповниться 10 років, а потім віддавати їх до рук інших тренерів. Робота непроста, оскільки цих дітей потрібно було десь знайти, закласти у них техніку, розвинути фізичні якості та дати їм дорогу далі».
спасибо за ваш труд Сергей Величко ! такого хорошего игрока привели в ДК