11 травня 2024 16:36

Ігор БЄЛАНОВ: "Динамо" треба неодмінно йти вперед, шукаючи сприятливих моментів біля воріт "Шахтаря"

Для футбольної України сьогоднішній день особливий, адже ввечері на львівському стадіоні «Арена Львів» зійдуться два наших гранди – «Шахтар» і «Динамо». Матч, який відбудеться у рамках 28-го туру УПЛ, не може не викликати підвищеного інтересу як з боку вболівальників, так і фахівців.


Один із них, володав «Золотого м’яча», екс-форвард одеського «Чорноморця», київського «Динамо» та збірної СРСР Ігор Бєланов розповів в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua про свої очікування від українського класико.


– «Шахтар» демонструє досить впевнену гру, не втративши жодного очка у другому колі. Омолодження складу, яке почалося у команді «гірників» п’ять-шість років тому, стало приносити свої плоди. Зміни на краще у порівнянні з нестабільним першим колом відбулися і у грі «Динамо». Ми бачимо це по результатам починаючи з листопада, відколи київська команда оступилася лише двічі, зігравши цієї весни внічию з «Вересом» та ЛНЗ. Тож у сьогоднішньому поєдинку динамівцям випаде нагода частково надолужити втрачені очки, аби максимально наблизитись до конкурента. А от «Шахтареві», звичайно, кортітиме не відкладати чемпіонство у довгу скриню, а оформити його достроково. Це не тільки розвантажить гірників психологічно, а й неабияк додасть настрою перед кубковим фіналом з «Ворсклою».


– Яку гру очікуєте побачити у сьогоднішньому протистоянні наших суперклубів?

– Важко сказати, адже надто висока ціна трьох очок у цьому матчі. Якщо говорити про «Динамо», то їм потрібно неодмінно йти вперед, шукаючи сприятливих моментів біля чужих воріт. Але «Шахтар» вміє проводити гострі та швидкі контрвипади, тож може покарати суперника за будь-яку, навіть незначну помилку. Що стосується стандартних положень, то у цьому компоненті в обох командах є майстри цієї справи, у чому ми не раз переконувались. Втім, не думаю, що штрафних у цій грі буде багато – впевнений, що гравці добре розуміють наслідки фолів біля власних воріт.


– Чим поясните той факт, що у списку бомбардирів лідирують двоє динамівців – Владислав Ванат і Віталій Буяльський, а от із представників «Шахтаря» в ньому фігурує лише один Данило Сікан?

– Справа в тому, що у «Шахтарі», який після деякої перерви знову зробив ставку на бразильців, забивати вміють всі. От і виходить, що голи розподіляються пропорційно на багатьох гравців, більшість з яких півзахисники.