11 травня 2024 17:02
2

Сергій КОВАЛЕЦЬ: "Маємо розуміти, що у нас у країні йде війна і те, що було в попередніх дербі "Динамо" та "Шахтаря": сутички, бійки, велика кількість карток – це неприпустимо

Колишній півзахисник київського «Динамо» та збірної України, а нині відомий тренер Сергій Ковалець поділився думками із Sport.ua щодо сьогоднішнього українського класико «Шахтар» – «Динамо». Цей матч відбудеться у рамках 28-го туру УПЛ на «Арені Львів».


– Гадаю, гра буде цікавою з усіх поглядів – зокрема, інтриги протистояння у «класичному». «Шахтар» і «Динамо» – дві наших найкращих команди, тому поєдинку між ними українські вболівальники чекають з підвищеним інтересом. Важливо, щоб він пройшов у хорошій та чесній боротьбі. Хотілося б, аби арбітр робив менше свистків, адже за цим матчем буде стежити весь світ. Тож саме тому й варто зважати на те, аби з боку учасників поєдинку були Fair play, Respect. Зрозуміло, що буде вперта боротьба, адже на кону перше місце, Ліга чемпіонів. Але ми маємо розуміти, що у нас в країні йде війна і те, що було у попередніх дербі українських грандів – сутички, бійки, велика кількість карток – це неприпустимо. У нинішній ситуації ми маємо бути вище якогось результату.


– Враховуючи, що у сьогоднішньому матчі «Динамо» має гарну можливість впритул наблизитись до «Шахтаря», права програвати команда Олександра Шовковського не має. Як гадаєте, як побудують гру динамівці, зважаючи на цю обставину?

– У «Динамо» є головний тренер, який знає, як будувати гру. Тим більше, що команда демонструє гарні результати, а футболісти дають позитивні інтерв'ю. Мені, як динамівцю, звичайно, хотілося б, аби кияни перемогли і щоб зберігалась інтрига до останнього туру. Адже ми розуміємо, що у випадку поразки шансів на золото у «Динамо» не буде, та й нічия цього теж не гарантує. Потрібна лише перемога. І в цьому побажанні я не одинокий. Впевнений, що дуже багато українських уболівальників хочуть цього ж. Адже інтрига до останнього туру робить чемпіонат максимально цікавим – так, як це відбувається в англійській Прем'єр-лізі, німецькій Бундеслізі та деяким іншим провідним європейським чемпіонатам.

Як раз кротяче бидло і дослухається.Приклад Іщенко з бєліком.Данєцкіє це стан душі і змінити його не можна,хіба що закопати в яму ,і то потрібно поливати гербіцидами щоб який небудь ядовитий бур'ян не виріс.
Сховати
Мисливець, данєцкіє... а еще есть днепровские, харьковские, луганские. И все не такие, как кому-то хотелось бы. Пока будут "донецкие" и "львовские" - не будет "украинских". Делим, смотрим на результат деления, наслаждаемся