4 вересня 2023 23:11

Неймар про расизм: "Дуже серйозна проблема. Справа не у Вінісіусі, не в нас, а в інших людях. Світ змінився, забобони застаріли"

Неймар засмучений проявами расизму у сучасному футболі та у суспільстві.


- Це сумно. Світ сьогодні дуже змінився, всі забобони застаріли. Дуже сумно бачити, як друзі проходять через це. І не тільки вони, а й усі, хто проходив і проходить через це щодня – це жахливо. Я стикався з цим і завжди намагався не сприймати це всерйоз, і говорив те саме Вінісіусу.

Після того, як з ним це сталося, я запитав, як він почувається, і ми навіть пожартували про це. Це дуже серйозна проблема і справа не в ньому і не в нас, а в інших людях. Очевидно, ми повинні говорити, що правильно, а що ні, але покласти цьому кінець повинні люди, які мають більше повноважень.

Якщо людина, яка чує, як хтось ображає когось на ґрунті забобонів, не вистачає сміливості виступити і сказати «не роби цього», вона теж не проти того, що відбувається. Це дуже сумно, світ дуже брудний і проходити через це жахливо. Але я вірю в Бога і в те, що одного разу це закінчиться.

– Чи існують сьогодні інші інструменти боротьби з расизмом? Чи мають такі люди, як ви, більше впливу на такі питання?

– Ми маємо більше інструментів – у наші дні інтернет значною мірою впливає на нас. У нас є цей відкритий майданчик, щоб говорити в соцмережах про щось, що знайде відгук у всіх куточках планети. Соціальні мережі – це інструмент, який можна використовувати з користю, не лише розпалювати ненависть, а й змінювати людей у різних аспектах, виявляти більше кохання – очевидно, це найважливіше, – сказав форвард збірної Бразилії.

Вінісіуса кілька разів ображали з трибун у матчах Ла Ліги. Зокрема, під час матчу минулого сезону між «Валенсією» та «Реалом» його називали «мавпою».