25 серпня 2023 14:03
1

Тарас МИХАЛИК: "За такої оборони "Динамо" приречене на невдачі"

В першому поєдинку 4 раунду кваліфікації Ліги конференцій київське «Динамо» в Бухаресті поступилося турецькому «Бешикташу» - 2:3.


В бесіді з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України та «Динамо» Тарас Михалик розповів, що перешкодило киянам досягти позитивного результату в столиці Румунії:


- Як кажуть, динамівці наступили на ті ж граблі. Маю на увазі безпорадність стоперів Сироти та Попова, яка вплинула на підсумковий результат.


- Чим ви можете пояснити те, що керманичу Мірчі Луческу ніяк не вдається ліквідувати прогалини в центрі захисту?
- Передусім, молодим віком оборонців, а Попова ще буквально переслідують травми, які перешкоджають прогресувати. Що порадив би Луческу? Подбати про запрошення досвідченого центрального захисника, який би швидко навів порядок біля власних володінь. Треба бути реалістом:однієї майстерності воротаря Бущана, який практично самотужки врятував киян від неприємностей в недавньому матчі з грецьким «Арісом», явно недостатньо.


- Тоді можете назвете прізвище стопера, який би підсилив «Динамо»?
- Євген Хачеріді (посміхається). Але якщо серйозно, то киянам треба у стислі терміни ліквідувати вразливі місця в захисті. Інакше про якісь стабільні успіхи можна забути.


- Вважаєте, що підсумок вчорашнього матчу в Бухаресті по грі?
- Думаю, що кияни заслуговували, принаймні, не програти. Все ж, учора вони вміло вибігали в атаку, була інтенсивність, не бракувало гольових моментів. Проте все зводив нанівець не надійний тил.


- Подейкують, що у випадку не потрапляння в груповий етап Ліги конференцій, Мірчі Луческу покажуть на двері. На вашу думку, в динамівців ще є шанс врятувати румунського фахівця від відставки?
- Рахунок поєдинку в Бухаресті - не критичний. Один забитий м'яч в Стамбулі через тиждень може все кардинально змінити. Тому для киян ще не все втрачено. Треба тільки скористатися тим, що оновленому «Бешикташу» ще бракує зіграності і потішити надійністю в обороні.

Висловився кращий оборонец , який був в Динамо, мовчав би..... Звалив і добре.