10 серпня 2023 13:35
1

Тарас МИХАЛИК: "Динамо" в Салоніках переможе 1:0, заб'є Ярмоленко"

Сьогодні, 10 серпня, відбудеться дебют київського «Динамо» в Лізі конференцій. В Греції підопічні Мірчі Луческу зіграють в кваліфікаційному раунді з «Арісом».


В бесіді з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України та «Динамо» Київ Тарас Михалик оцінив шанси киян в протистоянні в Салоніках.


– В моїй багаторічній кар'єрі доводилося неодноразово виясняти стосунки з грецькими футболістами, як на рівні збірних, так й клубів, – говорить Тарас Михалик. – З ними завжди було непросто, бо вони з тих,хто,передусім, не дає грати,демонструючи в'язкий стиль. Забити грекам дуже важко,до речі, навіть пропустивши вони продовжують діяти другим номером, розраховуючи на виграні єдиноборства при стандартах та удачу.


– Ви натякаєте на те, що в Салоніках не слід очікувати голепаду?


– Так. Думаю, що «Динамо» переможе з мінімальним рахунком – 1:0 і вирішальне слово буде за Ярмоленком.


– Динамовці до протистояння з «Арісом» підійшли в ролі лідера УПЛ, до чого вітчизняні вболівальники вже почали відвикати.


– Я б поки що зачекав з дифірамбами на адресу киян. Й не тільки тому, що опоненти у них на старті були не з титулованих. На жаль, мені не сподобалося, як динамівці оборонялися, особливо в поєдинку з «Оболонню». Не дивно, що їм дісталося на «горіхи» від керманича Луческу. В розіграші єврокубків за такі витівки біля своїх володінь може бути серйозне покарання.


– Але з іншого боку динамівці відвантажили у ворота «Миная» та «Оболоні» аж вісім м'ячів, чого з ними на старті також давно не траплялося.


– Цей вибух результативності можна пояснити поверненням в середню лінію після травми Шапаренка, з його вмінням приймати нестандартні рішення, активністю на фланзі Ярмоленка, котрий в поєдинку з «пивоварами» забив свій 100 гол в УПЛ і бомбардирськими задатками молодого Ваната. Те, що він виправив приціл не може не тішити, бо в «Динамо» останніми роками бракувало забивного нападника.


– Що б порадили динамівцям перед матчем в Салоніках?


– Якщо відверто, то мене найбільше непокоїть їхня гра в захисті. Відчувається, що не вистачає досвідченого майстра, котрий слідкував би за порядком.Тому побажав би їм бути максимально сконцентрованими біля своїх володінь, тим паче, що «Аріс» не з тих команд, які багато часу проводять в наступі. Все ж, я вірю, що Бущан збереже сьогодні ворота недоторканими, а в атаці динамівці свого не упустять.

Динамо" в Салониках победит 2:1