7 серпня 2023 18:41
1

Ігор ЦИГАНИК: "Захист "Динамо" бездарно зіграв проти "Оболоні". А що буде з "Арісом"?"

Журналіст та коментатор Ігор Циганик у програмі "Цыганик LIVE" розповів про матч "Динамо" з "Оболонню".


- У першому таймі перевага мала "Оболонь". Вони подали дев'ять кутових. "Динамо" один. Ударів було більше господарів. "Оболонь" вийшла на матч із фантастичним бажанням, створила достатню кількість моментів. Вони забили гол. У цьому матчі я маю багато питань, але не до арбітра, а до VAR.

Я переглядав купу епізодів. Спочатку забиває "Оболонь", а потім Ванат. Перший гол скасовується, а другий зараховується. Епізоди ідентичні. Де там була ця міліметражна система, я не розумію. По першому голу "Оболоні" у мене дуже багато питань. Покажіть цей VAR, щоб усі глядачі розуміли. А так залишається якась таємниця.


Виходить, що замість того, щоб вигравати 1:0, "Оболонь" почала програвати 0:1. А тут уже позначився клас футболістів "Динамо". Хоча проблеми були. Захист киян зіграв просто бездарно. Так грати просто не можна. "Оболонь", новачок Прем'єр-ліги без яскравих персонажів створила таку кількість моментів... Що чекати від "Аріса"? З "Минаєм" були проблеми у центрі оборони, зараз теж. Тренерський штаб киян усе розуміє та думає про нового центрального захисника.


Два пенальті у матчі були. За можливим пенальті у ворота киян у мене є питання. VAR навіть не втручався у той епізод. А ось пенальті у ворота "Оболоні" були. Це наслідок браку майстерності захисників "Оболоні". Червона картка гравцю гостей – дві жовті картки були. Симпатiя арбітра до "Динамо" простежувалася, але не в ключових моментах.

Не хочу виправдовувати суддів. Але перший "гол" Оболонців дійсно дуже суперечливий. Особисто я зарахував би, однак там дуже важко навіть з варом. А якщо я все вірно пам'ятаю, то якщо судді вару не можуть 100% вирішити, то в силі залишається першочергове рішення головного - тобто поза горою.
У епізоді з голом Ваната, було чітко видно, що поза грою немає. У оболонця такого не було.