3 серпня 2023 20:24

Сеск Фабрегас: "Я знайшов свою пристрасть у світі тренерства"

Екс-гравець "Арсенала", "Челсі" та "Барселони" Франсеск Фабрегас дав коментар про тренерську кар’єру, інформує Coaches Voice.


"Протягом моїх 20 років на найвищому рівні я з невеликою панікою чекав того дня, коли мені доведеться повісити бутси на цвях. Але я знайшов свою пристрасть у світі тренерства. Це змушує мене дивитися на гру зовсім по-новому, і це робить цей перехід у життя після гри трохи легшим. Я вперше почав думати про те, щоб стати тренером, коли мені виповнилося 30 років. Під час коронавірусу я провів чотири місяці вдома, тож присвятив себе вивченню нового та покращенню свого бачення гри. Я багато дивився футбол і досі дивлюся. Я одержимий грою. Кожен день я дивлюся два-три матчі.

Я аналізував ігри, які ми грали в "Комо", і грав сам із собою. Що б я зробив, якби був тренером? Як би грала моя команда і як би я реагував на певні ситуації? Я намагаюся телефонувати людям, які давно в грі. Моя мета — вдосконалюватися, тому я хочу говорити, я хочу дебатувати. Я хочу брати ідеї від людей навколо мене. Це те, чим я справді захоплений. У своїй кар’єрі гравця я працював під керівництвом Арсена Венгера, Пепа Гвардіоли, Жозе Моурінью, Антоніо Конте, Луїса Арагонеса та Вісенте дель Боске. Мені дуже, дуже пощастило", - сказав Фабрегас.