30 липня 2023 21:30
1

Гол екс-динамівця Шулянського приніс "Олександрії" перемогу над "Кривбасом"

Зустріч на «Ніці» довелося відкласти на півгодини через повітряну тривогу, що була оголошена в декількох областях України, в тому числі й на Кіровоградщині.


Утім, вимушена пауза не вплинула на настрій команд битися за результат. Уже в дебюті Артем Шулянський скористався помилкою Данила Бескоровайного, який на рівному місці послизнувся й подарував м’яч супернику на краю штрафного майданчика. Опонент подарунком скористався сповна.

Заспів був заданий, а «Кривбас» став тільки злішим. Підопічні Юрія Вернидуба заволоділи ініціативою й намагалися відігратися якнайшвидше. Проте, олександрійці під тиском не згнітилися, змушуючи гостей шукати інші рішення для створення небезпеки володінням Микити Шевченка.

В одному з епізодів Дмитро Хомченовський увірвався в штрафний майданчик, впав у боротьбі з захисником, але свисток головного арбітра Ярослава Козика промовчав. Це неабияк обурило півзахисника криворіжців Владислава Семотюка, який «в’їхав» у Владислава Калитвинцева, отримавши за це червону картку та запаливши сутичку поміж гравцями та тренерами.

Завершення тайму вийшло нервовим із багатою кількістю фолів. Перерва трошки охолодила суперників, а гостям дала змогу переварити, що сталося. Тренерський штаб «Кривбаса» відреагував одразу двома замінами на другу половину, однак суттєво вони на події не вплинули.

М’яч почергово контролювали обидва колективи, без особливих загострень. І, якщо «Олександрії» поспішати було вже нікуди, навіть граючи в більшості, то гостям як раз не вистачало рівності складів, аби продавити оборону команди Руслана Ротаня.

Отже другий тайм перетворився на тактичний двобій за встановленого результату. Криворіжці навантаження не витримали, поступово стали «підсідати», чого тільки й було потрібно олександрійцям. Господарі майже повністю сконцентрувалися на недопущенні виснаженого супротивника до виходу на ударні позиції, фактично закривши питання щодо подальших голів у цьому поєдинку.

У підсумку «Кривбас» так і не змусив у поті чола працювати Шевченка (за виключенням пари ударів у ендшпілі), а «Олександрія» обмежилася «синицею в руках».

ОЛЕКСАНДРІЯ – КРИВБАС – 1:0
Гол:
Шулянский (4).

Олександрія: Шевченко, Копина, Логінов, Бабогло, Плакса (Калюжний, 68), Смирний (Савченко, 57), Сігеєв, Шулянський (Скорко, 81), Беляєв (Авагімян, 58), Кулаков (Андрейчук, 67), Калитвинцев.

Кривбас: Кліщук, Дібанго, Бескоровайний, Стецьков, Понєдєльнік, Татарков (Бізімана, 46), Луньов, Семотюк, Кожушко, Дебелко (Ілич, 46), Хомченовський (Задерака, 85).

Попередження: Бабогло (18), Логінов (54) – Хомченовський (34), Кожушко (65).

Вилучення: Семотюк (34).

Молодець Артем.
Був дуже перспективним вінгером, але тяжка травма...
Добре що нагадує про себе.