9 липня 2023 18:42
1

"Ярмоленко не виділятиметься серед інших": легенда "Динамо" відверто висловився щодо повернення вінгера

Легендарний колишній футболіст київського Динамо Стефан Решко прокоментував повернення Андрія Ярмоленка до столичного гранду після шестирічної відсутності.


Стефан Решко вважає, що після відходу Віктора Циганкова в Динамо не залишилось лідера, який здатний повести за собою команду.


Легенда київського клубу визнає, що фізично Ярмоленко не зможе бути найкращим на полі, але його досвід та харизма допоможуть гравцям столичного гранду.


«Киянам відверто не вистачає лідера після того, як Віктор Циганков перейшов до іспанської Жирони.


Так, можливо, фізично Ярмоленко не вестиме футболістів за собою і не виділятиметься серед інших, враховуючи його вік, але переконаний, що він надасть партнерам впевненості».


Також Решко заявив, що Динамо необхідно підписувати футболістів молодших, але здатних прогресувати і стає сильнішими.

«А те, що його зарплата буде такою самою, як у головного тренера, не шкодитиме команді. У молодих хлопців, навпаки, з'явиться мотивація розвиватись, щоб стати такими, як Ярмоленко.

Для того щоб Динамо знову почало боротися за чемпіонство, потрібно посилити кожну лінію. Киянам варто запросити гравців із потенціалом Ярмоленка, але значно молодше», – сказав Решко у коментарі Еxpres.


76-річний Решко виступав за Динамо з 1971 по 1978 рік і зумів виграти за цей час безліч трофеїв, у тому числі і Кубок володарів кубків, і Суперкубок УЄФА у 1975 році.


33-річний Андрій Ярмоленко до повернення в Динамо цього літа раніше виступав за столичний клуб з 2008 по 2017 рік.

Футболіст провів у біло-синій футболці 340 матчів: 137 голів, 90 результативних передач.

Крім Динамо Ярмоленко також захищав кольори чернігівської Десни, Боруссії з Дортмунда, англійського Вест Хема та Аль-Айна з ОАЕ.

Відверто кажучи, Циганкова назвати лідером в Динамо можу умовно. Лідер, той, хто веде за собою і за ким йдуть. В іграх з важкимис уперниками, на мій суб"єктвний погляд, Віктор не демонстрував своє лідерство.