6 липня 2023 00:05

Євро-2023 (U-21). Іспанія - Україна 5:1. Звіт про матч

Підопічні Руслана Ротаня провели півфінальний поєдинок проти іспанців на чемпіонаті Європи-2023 серед команд U-21.


Три дні тому, перемігши у чвертьфіналі Францію (3:1), молодіжна збірна виборола для нашої країни право вперше взяти участь у футбольному турнірі Олімпіади. Тепер же синьо-жовті проводили півфінальний поєдинок проти команди Іспанії, з якою вже пересікалися у груповій стадії та зіграли внічию — 2:2.


Руслан Ротань зробив дві зміни у складі в порівнянні з минулою грою. Замість Кащука з’явився Назаренко, також повернувся в основу Сікан, зважаючи на дискваліфікацію Криськіва через перебір жовтих карток.


Із перших хвилин іспанці заволоділи м’ячем і провели кілька акцентованих атак. З ударом Сансета з гострого кута впорався Трубін, а Баєна, якого знайшли передачею у штрафному, пробив повз ціль. А на 13-й хвилині синьо-жовті провели блискучий контрвипад, який завершився голом Бондаренко після прориву та прострілу від Мудрика.


Утім, дуже швидко Фурія Роха все перевернула, забивши двічі. На 17-й хвилині Віктор Гомес віддав класний розрізний пас на Руїса, який відправив м’яч у сітку, незважаючи на протидію Бражка, Трубіна і Таловєрова. Незабаром збірна України провалилася в опорній зоні — на ударну позицію вивели Сансета, який не схибив із-за меж штрафного.

Наші хлопці спробували виправити ситуацію до перерви, старалися грати ширше, підключати Мудрика. У підсумку Михайло створив момент, накрутивши кількох візаві й виконавши подачу, однак Тенас парирував удар Сікана.


Другий тайм розпочався з удару Бондаренка над поперечиною з-за меж штрафного. Утім, іспанцям знову вдалося нав’язати свою гру, а згодом і забити. На 54-й хвилині Бондаренко невдало перервав передачу Руїса, м’яч відскочив до Бланко, який влучно пробив у дальній кут.


Українці відповіли ударом Бондаренка з дальньої дистанції — Тенас упорався. Не зуміли зламати хід гри й заміни від Руслана Ротаня. Більше того, на 68-й хвилині іспанці знову забили — класний удар із лінії штрафного в дальній кут виконав Орос. Згодом схожим чином розписався у воротах Трубіна Серхіо Гомес. На останніх хвилинах міг забивати й Барренечеа, але нашу команду виручила стійка.


Тож збірна України поступилася у півфіналі з рахунком 1:5 і завершила свій виступ на Євро-2023 (U-21). Іспанія 8 липня позмагається за титул із Англією.

Іспанія (U-21) — Україна (U-21) — 5:1 (2:1)


Голи: Руїс (17), Сансет (24), Бланко (54), Орос (68), С. Гомес (78) — Бондаренко (13).


Іспанія (U-21): Тенас, В. Гомес, Паредес, Пачеко, Міранда, Бланко (Бернабе, 75), Баєна (Вейга, 75), Сансет (Орос, 59), Р. Санчес (Барренечеа, 59), Руїс (к), С. Гомес (Рікельме, 80).

Запасні: Агірресабала, Роман, Гільямон, Мартінес, Гіла, М. Санчес, Камельйо.


Тренер: Санті Денія.

Україна (U-21): Трубін, Сич, Батагов, Таловєров, Вівчаренко (Брагару, 61), Бражко (Желізко, 61), Бондаренко (к) (Очеретько, 76), Назаренко (Кащук, 46), Судаков, Мудрик, Сікан (Ванат, 61).


Запасні: Нещерет, Фесюн, Сирота, В’юнник, Салюк, Лях.


Тренер: Руслан Ротань.


Арбітр: Ерік Ламбрехтс (Бельгія).


Попереджені: Бланко (37) — Сич (44).


Фото: УАФ