22 червня 2023 16:15

"Тулуза" може не зіграти у Лізі Європи, незважаючи на перемогу у Кубку Франції. Клуб належить тій же компанії, що й "Мілан"

«Тулуза» може втратити право на виступ у Лізі Європи.


У сезоні-2022/23 "Тулуза" стала володарем Кубка Франції, що дало їй право виступати в Лізі Європи. Однак, за інформацією L’Equipe, клуб може втратити це право через спільного власника з «Міланом».


«Тулуза» належить американському інвестиційному фонду RedBird Capital Partners, який у 2022 році став мажоритарним акціонером «Мілана». Згідно з регламентом УЄФА, клуби з одним власником не можуть брати участь в тому самому змаганні. Таким чином, якщо «Мілан» займе 3-е місце у своїй групі Ліги чемпіонів у наступному сезоні та вилетить до Ліги Європи, регламент буде порушено.


Повідомляється, що засновник та власник інвестиційного фонду RedBird Джеррі Кардинале пішов з керівної посади у «Тулузі». У раді директорів французького клубу залишається три представники RedBird, жоден з яких не володіє акціями клубу. Президент «Тулузи» Дам'єн Комоллі раніше заявив, що не бачить необхідності вносити зміни до ради директорів клубу.


Очікується, що УЄФА винесе вердикт наприкінці червня.