16 червня 2023 23:44
4

Північна Македонія – Україна 2:3. Звіт про матч. Гол Циганкова приносить вольову перемогу

У 2-му турі групового етапу відбору на ЄВРО-2024 збірна України зустрічалася із Північною Македонією.


Стартовий склад "жовто-синіх" на гру в Скоп'є нічим не відрізнявся від того, що був на контрольний поєдинок проти Німеччини.

Початок зустрічі разюче контрастував тим, що було під час товариського матчу з німцями. Кількість стиків та фолів наголошувала на офіційному статусі протистояння.

Перша жовта картка не забарилася. На 8-й хвилині її отримав Ристовськи за фол на Степаненку. А ось до небезпечних моментів справа не доходила.


За половину першого тайму ні Україна, ні Північна Македонія не загрожували воротам один одного, хоч і регулярно наближалися до штрафного майданчика. У якихось епізодах господарі атакували навіть гостріше, проте всерйоз потурбувати Трубіна не виходило.


Так тривало до 28-ї хвилини, коли Матвієнко в метушні зіграв рукою перед своїми воротами. Суддя звернувся до VAR, після чого вказав на точку. 11-метровий реалізував Барді. Трубін напрямку удару не вгадав.

Пропущений м'яч не надто розбурхав "жовто-синіх". Підопічні Реброва намагалися вибігати в контратаки за рахунок флангів, але через брак у передачах нічого путнього не створювали.

На 40-й хвилині Трубін пропустив удруге. Головна зірка Північної Македонії Ельмас наважився на удар приблизно з 25 метрів і закрутив м'яч по дальню штангу воріт кіпера збірної України. Як то кажуть, приїхали.


Під кінець першого тайму Трубін вперше врятував свою команду, відбивши неприємний удар від Аліоски зі штрафного, добивання від македонців вийшло невдалим.


Одразу після перерви на полі з'явилися Ванат та Конопля. Перший замінив Довбика, а другий Тимчика. Українці взяли в облогу володіння македонців, які тепер зосередилися на грі в обороні, але довго не протрималися. На 62-й хвилині Забарний головою замкнув навіс Циганкова з кутового і відіграв один м'яч.

Почин екс-динамівця зненацька підтримав Конопля. Мудрик промчав лівим флангом до лицьової лінії і прострілив на лінію штрафного майданчика, куди набіг правий захисник "Шахтаря" і потужним ударом розстріляв дальній кут.


На 72-й хвилині господарі залишились у меншості. Мусліу за фол на Ванаті отримав другу жовту картку і подався відпочивати.


Далі трохи точності забракло удару Циганкова зі штрафного. На 79-й хвилині у Віктора був набагато забійніший момент - хавбек збірної України опинився віч-на-віч із голкіпером суперника, але з кута воротарського послав м'яч над поперечиною.

І все-таки Циганков свого досяг. На 83-й хвилині Мудрик виконав вивірений навіс у штрафний якраз на хавбека "Жирони", який головою пробив над руками Димитрієвські, після чого емоційно відсвяткував успіх із партнерами по команді. Часу, ща залишився до кінця матчу, вистачило "жовто-синім", щоб утримати переможний рахунок і набрати перші 3 очки у відборі на ЄВРО-2024.


Вітя, головою!
суркіси, підари!
Нехай пацики грають!
Цыганков - снова игрок матча. Гол+пас.

Мудрик - вице-игрок матча. Две голевые.
Красавцы! В таких матчах закаляется ХАРАКТЕР у команды. Отыгрались с 2:0. Я думал, если честно, что уже всё.

Ребров ещё с заменами угадал. Не понимал, чего он Коноплю выпустил. Теперь понял:)
Треба відмітити і вихід Ваната, саме на ньому гравець Північної Македонії отримав другу жк.