16 червня 2023 12:23

Олег ШЕЛАЄВ: "У Скоп'є збірна України заб'є два м'ячі"

Сьогодні збірна України у рамках відбірного турніру Євро-2024 проведе виїзний поєдинок проти Північної Македонії. Про перспективи синьо-жовтих у цій зустрічі сайт zbirna.com поговорив із колишнім півзахисником головної команди країни Олегом ШЕЛАЄВИМ.


— Олеже, кілька днів тому збірна України товариським матчем проти Німеччини розпочала свій шлях під керівництвом нового головного тренера. Як вам дебют Сергія Реброва?


— Усі з нетерпінням чекали на цей поєдинок. Але також всі повинні розуміти, що за такий короткий період наставникові важко впровадити свої ідеї. Втім, виходячи з гри та позитивного результату, з упевненістю можна сказати, що дебют на посаді головного тренера збірної України Сергію Реброву вдався.


— Попереду офіційна гра проти Північної Македонії. Наскільки складно синьо-жовтим буде цього разу?


— Досить сказати, що Північна Македонія не пустила на чемпіонат світу Італію. У балканців міцна команда, яку ніяк не можна зарахувати, наприклад, до збірної Мальти, з якою у нас наступна гра. Матч відбудеться у Скоп'є, тому за підтримки своїх уболівальників македонці будуть мотивовані дуже серйозно. Проте я все одно фаворитом цієї зустрічі вважаю збірну України.


— Синьо-жовтим у найближчих двох матчах потрібний максимум, щоб залишитися у боротьбі за попадання на чемпіонат Європи…


— Однозначно, що у поєдинку з Мальтою потрібна перемога. А у матчі з Північною Македонією потрібно відштовхуватися від самої гри, як вона складатиметься, наскільки складні завдання поставить перед нами суперник. Я не вважаю, що нічия буде ганебним результатом для збірної України, але знову ж таки, тут треба дивитися на самц гру. Це футбол, тут все може статися. Адже можна домінувати весь матч, створювати моменти, але не забити, а може бути невиразний футбол, без особливої гостроти… Хоча, звичайно, нам дуже потрібна перемога.


— Наскільки великі шанси збірної України в компанії Англії та Італії поборотися за два перші місця?


— Не думаю, що моя думка відрізнятиметься від думки більшості фахівців, якщо скажу, що шансів небагато. Збірна України поки що не дотягує до рівня цих команд.


— Спробуйте спрогнозувати результат матчу Північна Македонія — Україна?


— Вважаю, що збірна України виграє із рахунком 2:1. Все-таки прихід нового головного тренера будь-якій команді дає імпульс, адреналін та нову мотивацію. Тим більше що нашу збірну очолив висококласний фахівець, який знає, чого він хоче.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото: Footboom