24 травня 2023 17:26

"Ніхто не знає, що я відчуваю щоранку". Екс-захисник "Динамо" завершує кар'єру через постійні травми

Колишній захисник "Динамо" Йосіп Піварич, який виступає за хорватську "Локомотиву" (Загреб), ухвалив рішення завершити ігрову кар'єру.


Останнім часом у 34-річного футболіста в кар'єрі було багато проблем із травмами: він двічі оперував хрестоподібні зв'язки обох колін (одного разу раз у Загребі, іншого разу у Києві). Окрім тих важких травм, він ще п’ять разів лежав на операційному столі через інші травми.


"Завершення кар'єри? Я не прийняв це рішення відразу. Коли я прийшов в "Локомотиву" два з половиною роки тому, планував попрощатися цього літа. І все в моєму житті так склалося одне за одним, і настав час завершувати кар'єру гравця. Хоча я відданий своїй сім'ї наскільки це можливо, я хочу проводити ще більше часу в колі сім'ї, і я вирішив, що це правильний момент, щоб попрощатися з футбольним м'ячем.


У моїй кар’єрі було дуже багато проблем із травмами, аж сім операцій завадили кар’єрі, і все це зараз відчувається на моєму тілі. Я більше не хочу віддавати кожну частину свого тіла футболу, я віддав цьому достатньо, і настав час для нового кроку в житті. За всі ці роки моє здоров’я не щадило мене, і ці операції мене дуже виснажили.

Незважаючи на те, що я добре готувався до матчів і почувався добре, мені було набагато важче відновитися після ігор. Зовні все це виглядало добре, але ніхто не знає, що я відчуваю щоранку, коли встаю з ліжка. Я просто почуваюся виснаженим і не хочу більше навантажувати своє тіло.

Чи буду я залишатися у футболі? Ніколи не кажи ніколи, але поки я не планую залишатися у футболі! Мені потрібен відпочинок, і відпочинок від футболу, якому я присвятив все своє життя. Зараз для мене найважливіше провести час із сім'єю, - цитує Піварича sportske.jutarnji.hr.