17 травня 2023 10:19

Лукаку: "Анрі - дуже олдскульний тренер, дуже суворий"

Нападник «Інтера» Ромелу Лукаку розповів про травму, роботу з Тьєррі Анрі та сезон команди.


«Це були дуже складні шість місяців, Тьєррі Анрі це добре знає.


Коли отримав травму, ми не усвідомлювали, наскільки все серйозно. Бо я вибуховий гравець, а коли ти травмуєш підколінне сухожилля - стає дуже важко. На чемпіонаті світу можна було побачити, що я не в хорошій формі.


У січні у мене стався рецидив, який коштував мені ще півтора місяця поза футболом. Коли знову був готовий, віддав усе заради команди. Навіть якщо ми більше не могли боротися за титул у лізі, у нас була Ліга чемпіонів. Зараз ми у фіналі й хочемо фінішувати якомога вище в Серії А.


Анрі - тренер дуже олдскульний, дуже суворий. Коли ми вперше зустрілися, я ще був у «Евертоні», мій останній сезон. Сказав йому щось на кшталт: «Хочу почути це від тебе. Скажи мені, що можу зробити, щоб стати кращим». І тому ми сиділи разом і кожного дня під час збору збірної Бельгії ми проводили дві години, дивлячись WyScout, усі матчі, усі дії.


І Тьєррі говорив: «Тут твій дотик поганий, тут він хороший». Завжди було 50 на 50. Але того року у мене був найкращий сезон в АПЛ, а після цього почав забивати в кожному матчі за Бельгію. Дуже вдячний Тьєррі. Він жорсткий тренер, але мені це подобається. Він говорить мені справжні речі, а не те, що ти хочеш почути.


На ЧС-2022 був дуже важкий момент для мене, я був трохи на межі вперше за свою 15-річну кар‘єру. Тому що у мене було відчуття, що підвів свою країну. Ви знаєте, грати за свою країну - це справді щось надзвичайне, на чемпіонаті світу хочеться віддати все, тому що ми з тренерами знали, що це востаннє. І коли ви бачите, що було далі, все повернулося до мене, коли я приїхав зі збірної.


Цього сезону «Інтер» намагався грати з високим пресингом, який не був нашою сильною стороною. Бо команда виграла Серію А кілька років тому з контратакувальним футболом, минулого сезону теж, а цього року ми змінилися.

Ми пропустили багато голів у перші кілька турів через це, а в цій лізі ви виграєте, захищаючись. Тому Індзагі сказав нам: «Знаєте що? Повернемося до того, що робили раніше - грайте компактно та грайте в переходах якомога швидше». Тоді все змінилося, ми почали забивати багато голів і менше пропускати», - сказав Лукаку в ефірі CBS Sports.