6 травня 2023 20:28

Гвардіола про 2:1 з "Лідсом": "Видатний матч "МанСіті". Але при 2:0 пенальті повинен бити Холанд"

Пеп Гвардіола незадоволений тим, що пенальті у матчі з «Лідсом» (2:1) виконував Ілкай Гюндоган.


«Ми провели визначний матч. Ми чудово володіли м'ячем. Перший тайм вийшов визначним. Можливо, не така гарна, як має бути, виявилася наша реалізація.

Щодо другого тайму, то не варто забувати: ми провели третій матч за шість днів під серйозним психологічним тиском. Після гри з «Арсеналом» ми були без сил, але продовжили йти вперед у матчах із «Фулхемом» та «Вест Хемом» – сильними суперниками.

Цей матч міг бути завершений після пенальті, але суперник забив [після промаху Гюндогана], і нам довелося помучитися. Але ми грали дуже, дуже добре.

Що я можу сказати про Гюндогана? Він здатний робити будь-що. Він вміє стримувати суперників, вміє атакувати, дуже розумний. Ми у захваті від того, що він у нашій команді.

Холанд виявив свою щедрість, але матч не був завершений. Якби рахунок був 4:0 за 10 хвилин до кінця – гаразд. Але 2:0? Ерлінг – наш найкращий виконавець одинадцятиметрових і мав бити сам.

Сьогодні Холанд міг забити 2-3 голи, грав чудово, боровся за нас. Мені подобається хвалити його тоді, коли він не забив. Якби Гюндоган реалізував пенальті, всі сказали б: «Окей, хет-трик, молодець». Але основного виконавця призначено не просто так. За 2:0 справа ще не зроблена, не можна про це забувати», – сказав головний тренер «Манчестер Сіті».