2 січня 2023 22:48

"У сценарії було закладено, що Сталлоне проходить усіх німців і забиває гол. Пеле та Мур сказали, що це неможливо, тому що він не вміє поводитися з м'ячем". Арділес про фільм "Перемога"

Освальдо Арділес розповів про зйомки у фільмі разом із Пеле та Сільвестром Сталлоне.


– 1981 року ви з Пеле разом знялися у легендарному фільмі «Перемога». Як довго тривали зйомки та як це було?


– Вони тривали півтора місяці у Будапешті, і ми чудово провели час. Наприкінці кожного знімального дня робити особливо не було чого, і ми присвячували себе розмовам про футбол у так званих «футбольних раундах», які іноді тривали до 3 години ночі.


Звичайно, ми всі багато про що питали у Пеле, який розповів нам багато кумедних історій. Це було чудово.


- Чому вас вибрали в компанію до Пеле та Боббі Муру?


– Я був у Англії і відповідав усім вимогам, про які вони просили. Чемпіон світу, маленький та худий. Герой мав здаватися практично вмираючим з голоду, тому що [за сюжетом] ми були у концентраційному таборі.


- Чи правда, що Сталлоне майже не знався на футболі і знав тільки, що м'яч круглий?


– У сценарії було закладено, що після відбиття пенальті, який, до речі, пробивав я, Сталлоне хапає м'яч, проходить усіх німців та забиває гол.


Тоді Боббі Мур та Пеле сказали, що це неможливо, бо він навіть не вмів поводитися з м'ячем. Була неділя, і зйомки потрібно було закінчити за будь-яку ціну, тому сценарій було змінено.


– Що для вас означало бути головним героєм такого легендарного фільму?


– Крім того, що ми чудово провели час, резонанс був чудовим. Я вісім років працював тренером у Японії, і зі мною говорили лише про фільм. Я казав їм, що я чемпіон світу, але вони завжди питали мене про те саме, – сказав колишній півзахисник збірної Аргентини та чемпіон світу 1978 року.


«Перемога» – фільм режисера Джона Х'юстона про футбольний матч між ув'язненими концтабору та командою німецьких тюремників. За сюжетом картини проведення матчу допомагає ув'язненим розробити план втечі. Фільм брав участь у конкурсі Міжнародного московського кінофестивалю.