16 грудня 2022 19:50

"НХЛ, WTA, ATP та деякі інші підтримують російську війну". Легендарний хокеїст закликав припинити багатотрильйонну рекламу Росії

Легендарний хокеїст Домінік Гашек висловився про те, як відомі спортивні організації реагують на війну в Україні.


"Давайте спочатку поговоримо основне. Кожен дорослий чоловік чи жінка несе відповідальність за дії своєї країни. Це факт.


Те, як спортсмени висловлюються чи не висловлюються про різні речі, залежить тільки від них самих. Ми не повинні їх змушувати це робити. І це навіть при тому, що ми знаємо, що росіяни вбивають, чинять злочини та геноцид українських дітей. Вони мають право зберігати мовчання. У будь-якому випадку, відповідальність за ці жахливі дії лежить безпосередньо на російських спортсменах, як на громадянах Росії.

Також хочу сказати, що я не хочу санкцій щодо російських спортсменів. Але водночас треба сказати, що їхня участь у змаганнях «серед нас» – це величезна реклама жахливих дій їхньої країни. А саме - агресивної війни, вбивств та інших військових злочинів, зокрема геноциду українських дітей.

І ми повинні повністю припинити цю багатотрильйонну рекламу Росії. Багато змагань це вже зробили. На жаль, деякі з них, як-от НХЛ, WTA, ATP та деякі інші, поки що не зробили цього. І цим вони підтримують російську війну. Я вірю, що колись ці асоціації і ліги виплатять багатомільярдні відшкодування Україні за свідоме промо російської війни", - сказав Гашек.