19 листопада 2022 11:01

Карлос Де ПЕНА: "Розраховував отримати виклик до збірної Уругваю"

Колишній вінгер "Динамо" Карлос де Пена в інтерв'ю порталу AS розповів про свої виступи за "Інтернасьональ" та поговорив про ЧС-2022 у Катарі.


- Ви були одним із найяскравіших гравців у чемпіонаті Бразилії. Чи розраховували отримати виклик до збірної Уругваю хоча б на товариський матч?


– Якщо чесно, то так. Я граю у дуже конкурентоспроможному чемпіонаті, який високо цінується у Південній Америці. Відчував, що якщо я досягну успіху, то в мене може з'явитися можливість потрапити до розширеного списку гравців збірної Уругваю на ЧС-2022.


- Як ви сприйняли той факт, що ви не поїдете на ЧС-2022?

– Я знав, що це буде складно. Досі перетравлюю це. Але насамперед потрібно продовжувати показувати хороший футбол у "Інтернасоналі". Потрібно продовжувати працювати. Це єдиний спосіб потрапити до збірної.


- Хто буде головним фаворитом на перемогу у ЧС-2022?


- Я поставив би на Бразилію чи Аргентину. Це сильні команди із впевненими в собі гравцями. Звичайно, я хотів би, щоб переміг Уругвай, але я думаю, що переможуть або аргентинці, або бразильці.


- Підбийте підсумки вашого першого року у чемпіонаті Бразилії?

– Ми заклали гарну основу на майбутнє. В нас конкурентоспроможна команда. З передсезонням та посиленням складу ми зможемо битися у всіх турнірах, у яких братимемо участь. У нас великий клуб, який має вигравати титули. Наступний рік буде важким, ми гратимемо у чотирьох турнірах. По три-чотири дні я перебуваю далеко від свого будинку. Але в цьому і полягає принадність футболу. Іноді слід чекати цілий тиждень, щоб зіграти в неділю.