15 листопада 2022 13:53
3

"Верес" опублікував відкритий лист щодо ситуації з допуском глядачів на трибуни та звернувся до "Динамо"

"Верес" через офіційний сайт звернувся з відкрититим листом щодо ситуації з допуском глядачів на трибуни.


- Шановні панове!


Народний клуб Верес розуміє занепокоєння можновладців, в тому числі і футбольних, щодо ситуації з можливою присутністю вболівальників на трибунах рівненського стадіону Авангард. Так, Комітет з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ не прийняв позитивного рішення щодо присутності вболівальників на матчі 14-го туру УПЛ між Вересом та київським Динамо. Дійсно, в країні йде війна та, відповідно, існують певні безпекові виклики. Однак, якщо відверто, наш клуб має дещо іншу думку щодо зазначеного питання та спробує викласти свою позицію.


В той час, коли ворог підступно атакував нашу країну, у більшості українців залишається не так багато радості та задоволення. Йде кривава й важка війна за самобутність нашої великої нації, та народ України гідно долає всі незгоди та турботи цієї темної епохи.


Коли футбольні функціонери навесні вперше обговорювали формат змагань та взагалі сенс існування футбольного чемпіонату в Україні під час війни, основним аргументом за відновлення футболу було бажання довести світу мужність та нескореність нашого народу, той незламний стержень, який є у кожного українця. І ми продовжуємо грати, незважаючи на обстріли, ракетні удари, сирени, періодичні відключення електроенергії. Та чи граємо ми насправді для наших вболівальників, для пересічних українців? Чи лише для власників клубів та футболістів? Адже клуби зазвичай грають у незручний ранній час, більшість – на чужих стадіонах, постійно змінюючи місце розташування. І головне – жоден вболівальник не має права відвідати матч своєї команди, навіть при дотриманні всіх необхідних правил безпеки.


Хіба вищезазначена ситуація є справедливою з точки зору тієї благородної ідеї по врятуванню українського футболу, з якою ми збирались навесні? Чи справжнім є наш чемпіонат, чи, можливо, це лише тренування з підвищеною відповідальністю? Чим відрізняються футбольні матчі від тих же концертів чи спектаклів, які регулярно проводяться у нашому місті Рівне та приймають людей? І головне: чи для людей не буде психологічною розрадою відвідати футбольний матч і відволіктися від нескінченних новин у сотнях телеграм-каналів і телемарафонів? А як бути з відданими прихильниками нашого Народного клубу, що вже роками за будь-яких умов об’єднуються під нашим червоно-чорним стягом?

Вони підтримують Верес у дощ та сніг, в Другій лізі та в УПЛ, у Львові та Луцьку, здорові та під час піку епідемії COVID? Що робити з нашими захисниками та захисницями, які боронять суверенітет та незалежність України у всіх без виключення точках нашої держави? Хіба серед лав ЗСУ немає футбольних фанатів? Чи, можливо, десь у високих кабінетах вирішили, що вони на це не заслуговують?


Як пояснити партнерам клубу, які у воєнний час не зважають на архіскладну економічну ситуацію в країні, продовжують фінансово підтримувати Верес і, відповідно, розвиток футболу, що матч можна переглянути лише на OTT-платформі, а на стадіон - заборонено? Як з ними потім працювати в майбутньому? Хіба ми маємо моральне право не дати хоча би частині цих безмежно відданих фанатів шансу відвідати новенький стадіон в нашому рідному місті, на відкриття якого чекали роками?!


Ми не вимагаємо бездумного запуску тисяч людей на трибуни без гарантій безпеки. Ми за те, аби УАФ передала повноваження вирішення питань щодо допуску вболівальників на трибуни на клуби та відповідні військові адміністрації. Безумовно, Народний клуб Верес буде виконувати вимоги будь-якого регламенту, хоча ми вважаємо що нинішня редакція суперечить Закону України "Про фізичну культуру і спорт" в частині повноважень організатора заходу, і в умовах воєнного стану кількість присутніх на масових заходах має визначати військова адміністрація відповідно до наявних місць у бомбосховищах. Разом з тим, ми щиро впевнені, що регламентні норми потребують рішучих змін, які ніяким чином не суперечать вимогам чинного законодавства.


Окремо хотілось би звернутися до керівництва київського Динамо з пропозицією провести матч 14-го туру УПЛ Верес – Динамо у Києві, а, відповідно, зустріч 29-го туру УПЛ Динамо – Верес у Рівному, адже рівненські футбольні вболівальники дійсно заслуговують побачити на власні очі гру з Динамо – брендом європейського масштабу. Впевнені, що поєдинок проти киян на нашому оновленому Авангарді стане святом для всього міста.


Підсумовуючи вищезазначене, просимо врахувати нашу позицію та врешті-решт надати право організаторам заходів - клубам - разом з органами місцевого самоврядування самостійно визначатися з питань присутності глядачів на трибунах. Слава Україні! Слава Збройним Силам України! - йдеться у зверненні.

Такой же народный клуб, как я - папа римский. На матч в Киеве я бы не соглашался на месте Суркиса. Получает, что чуть ли не весь второй круг Динамо будет проводить в гостях. Опять переезды бесконечные.
Вереса дуже багато у інфопросторі... Краще би займалися футболом
Сховати
Yuval, Верес якраз майже як ніхто інший займається саме футболом.