14 вересня 2022 12:19

"Мені доводилося вислуховувати образи від угорців": Зубков – про неоднозначного Черчесова та "Ференцвароша"

Півзахисник донецького Шахтаря Олександр Зубков розповів про свої стосунки з російським тренером Станіславом Черчесовим у угорському Ференцвароші.


В інтерв'ю польському виданню TVP Sport український вінгер заявив, що відкритого конфлікту з Черчесовим щодо війни не було, але його російський паспорт все одно давався взнаки.

«Відносини з Черчесовим не викликали проблем. Проте було психологічно тяжко. Щоправда, не він в'їхав до України з автоматом. Але паспорт є паспорт, він робить свою справу. Він має російське громадянство. Самому було важко це пояснити. Нелегко описати мої почуття щодо всього цього».

Також Зубков зазначив, що угорці часто висловлювалися образливо щодо України і це стало однією з причин виходу з Ференцвароша.

«Я був упевнений, що хочу піти з клубу. Угорці не поляки. Вони навіть не британці та не американці, які хочуть допомогти. Почувався дивно в Будапешті. Чесно кажучи, мені часто доводилося вислуховувати образливі заяви про Україну і конфлікт, що триває. Я не розумів, звідки це взялося».

Зубков перейшов до Шахтаря з Ференцвароша у літнє трансферне вікно. В угорській команді 26-річний футболіст виграв три чемпіонати Угорщини. Два – з українцем Сергієм Ребровим та один із Станіславом Черчесовим.

До того ж, саме за росіянина Зубков перестав потрапляти в заявку на ігри, хоча до приходу Черчесова був основним гравцем команди.