1 вересня 2022 10:19

"Яремчук у клубі, який їде 120 км за годину": екс-тренер Романа порівняв трансфер українця з дорогами Бельгії

Головний тренер Гента Хейн Ванхазебрук висловився про повернення нападаючого Романа Яремчука до чемпіонату Бельгії. Український форвард став гравцем Брюгґе.


Трансфер Яремчук став головною темою розмов серед уболівальників Гента, за яку раніше виступав українець. Екс-тренер Яремчука також висловився про цей перехід.


«У вас є автомагістралі, провінційні дороги та населені пункти. Вам дозволено 120 км по автомагістралі, 70 км провінційною дорогою у Фландрії. У населених пунктах дозволено 50, а іноді й 30. Роман зараз у клубі, який може їхати 120 км за годину», – цитує Ванхазебрука Het Nieuwsblad.

Також тренер Гента зазначив, що футболіст не може грати в одному клубі всю кар'єру, тому закликає фанатів поставитися з розумінням переходу Яремчука в Брюгге.

«Ви не можете очікувати, що гравець буде відданий одному клубу все життя або не перейде до іншого клубу. Я думаю, це позитивно, що він свого часу не пішов у Брюгге безпосередньо з Гента. Не думаю, що наші вболівальники мають негативно ставитись до цього. Це реальність".


Нагадаємо, чемпіон Бельгії трьох останніх років цікавився форвардом збірної України ще з часів виступів за Гент (2017-2021).


26-річний Яремчук підписав контракт із Брюгге до літа 2026 року. Бенфіка отримає за Яремчука 16 мільйонів євро плюс три мільйони євро як бонуси. Також Лісабонський клуб зможе розраховувати на 10% від наступного продажу гравця.


Таким чином, це новий трансферний рекорд чинних чемпіонів Бельгії. Авторитетний портал Тransfermarkt оцінює Яремчука у 15 мільйонів євро.