12 серпня 2022 15:17
5

"Поки що Setanta категорично на поступки не йде". Мохник пояснив, чому "Динамо" не підтримало єдиний пул

Сьогодні, 12 серпня, відбулася чергова зустріч клубів УПЛ про єдиний телепуль. Журналіст Ігор Бурбас заявив, що 12 клубів підтримали його створення, а ось Динамо, Дніпро-1, ФК Рух та Зоря ні. При цьому журналіст наголосив на тому, що саме кияни зірвали створення єдиного телепулу.


Журналіст FanDay.net звернувся за коментарем до Сергія Мохника, щоб дізнатися про деталі минулої зустрічі та зрозуміти, в чому ж звинувачує Бурбас Динамо.

«Поки ні до якого рішення не дійшли»

– Розкажіть, як справи з єдиним телепулом після чергового засідання з клубами, транслятором та федерацією?

– Наша позиція не змінилася, у жодному питанні нічого нового не стало. Ми хочемо, щоб наш уболівальник мав змогу дивитися матчі Динамо на загальнодоступних каналах, хай це буде із затримкою.

– Журналіст Ігор Бурбас повідомив, що Динамо зірвало засідання по телепулу, чи це так було?

– Може, Бурбасу там уже кабінет поряд поставлять на п'ятому поверсі? Він же все пише та буде рупором організації. Бурбас багато знає, раніше йому треба було кабінет у клубі одному поставити, а зараз, мабуть, у федерації.

– Як пройшло засідання?

– Поки що ні до якого рішення не дійшли. 12 клубів «за», чотири клуби «проти». Кожен клуб має якусь свою історію. За Динамо я вам сказав, у чому суть наших питань. У Дніпра та ФК Рух інша історія.

- На минулому засіданні ви озвучували свої пропозиції для Setanta. До цього засідання вони якось врахували вашу позицію?

- Ні, ніхто нічого не врахував. Якби хтось щось врахував, то був би далі якийсь переговорний процес та ухвалення рішень. Поки що Setanta категорично проти і ні на які поступки не йде.

«Гроші нас не цікавлять, ми готові все передати на ЗСУ»

– Ви ж пропонуєте зробити трансляцію на своєму каналі на ютубі та плюс загальнодоступні національні канали. Чи потрібні ці трансляції національним каналам, з урахуванням того, що для виробництва продукту потрібні гроші?

– Ми сьогодні у воєнному часі. Зараз важко вболівальнику, який перебуває за кордоном і на передовій, і в окопі знайти можливість зареєструватися і дивитися Setanta. Setanta має 85 тисяч підписників, а вболівальників Динамо під п'ять мільйонів, якщо не більше. Що ми із чим порівнюємо? Різні цифри. Ми ведемо розмову та боремося за свого вболівальника, маємо на це право.

– Ваша позиція із трьома іншими клубами, які проти, різниться?

– Дніпро висловлював іншу позицію, у них є ще питання із контрактом із «плюсами». Наша позиція – суто вболівальники.

– Ви ще говорили щодо розподілу грошей від телеправ залежно від позицій команд у турнірній таблиці.

– Ні, гроші нас не цікавлять. Гроші ми готові все передати на ЗСУ. Про гроші ми взагалі не піднімаємо розмову.

– Коли планується наступна зустріч?

– Не знаю, дату ніхто не говорив. Ні для якогось обговорення чи прийняття рішень.


А я повністю згоден з позицією Динамо! ВІЙНА наразі! ЛЮДЯМ треба позитив - а мати можливість дивитися футбол, то одна з маленьких радощів. До речі - в Европі (та багато де) Сенанта не працює. Тому без Youtube "простий" користувач-біженець з України взагалі НІЧОГО не подивиться за кордоном. А таких, хто дуже бажав би - сотні тисяч!
Я подивлюсь в любому випадку і гроші скільки потрібно мені на клуб не шкода, але у поїздках навіть по київській області може не бути зв'язку не кажучи про Інтернет, особливо в деокупованих частинах з побитими лініями електропроводів. Яка там платформа Сетанат, якщо Водафон/Киівстар не тягне подзвонити? Тиждень тому два дні сидів без телефонного зв'язку. Тому канали T2 - ідеальний варіант подивитись нашу гру у любій точці країни.
Сховати
зробіть свій ТГ КАНАЛ, ви чудовий аналітик і журналіст Умник,
Як вболівальник Динамо я категорично не хочу трансляцій на 2+2 із затримкою чи без неї. Дайте Сетанті зробити свою роботу. Компанія зробила хорошу пропозицію УПЛ, погодьтеся вже на неї нарешті.
Сховати
Serious Sam, зараз набіжуть совки та адепти Т2 і замінусять) все повинно бути безкоштовно та щоб можна було в любому лісі подивитись.Але головне - безкоштовно!