5 серпня 2022 23:43

Двічі в одну річку: екс-динамівець Безус може повернутися у "Гент" через важку ситуацію в клубі

Півзахисник збірної України Роман Безус після прощання із Гентом наприкінці минулого сезону може знову приміряти синю футболку «буйволів».


Керівництво Гента провело переговори з Безусом, запропонувавши 31-річному футболістові новий контракт на тлі кадрового дефіциту у центрі поля.

Серйозна травма Таріка Тіссудалі та тривала відсутність Вадіса Оджіджі змусили бельгійський клуб звернутися до українця за допомогою.

За інформацією Het Nieuwsblad, Безус має на руках пропозиції від Гента і неназваного іноземного клубу. Українець хоче отримувати більше ігрового часу на полі, а останні сезони на «Геламко Арені» це не завжди вдавалося.

Бельгійські фахівці критикували рішення Гента не пропонувати Безусу новий контракт, назвавши Романа головною втратою у літнє міжсезоння. У новому сезоні на Гент чекає боротьба на три фронти: чемпіонат, Кубок Бельгії, група Ліги Європи.

Українець виступав за Гент із 2019 по 2022 рік. Провів 118 матчів, забив 18 голів та віддав 18 результативних передач. Минулого сезону Безус виграв із Гентом Кубок Бельгії.

Також в активі Безуса 24 матчі за збірну України. На його рахунку п'ять забитих м'ячів у синьо-жовтій футболці. Футболіст після Євро-2020 до матчів національної команди не залучався.