28 липня 2022 12:39

"Єдиний, хто впевнений на 100%, що АІК забив гол – це арбітр". Шведські вболівальники – про матч із "Ворсклою"

Фото - ua.depositphotos.com


Шведські вболівальники найбільше обговорюють не перемогу клубу або саму гру, а ситуацію з другим голом, коли голкіпер "Ворскли" вибив м'яч із воріт, але арбітр у полі показав, що м'яч на той момент вже повністю перетнув лінію поля. Спочатку всі були впевнені, що це справді був чистий гол, але після перегляду різних відеоповторів, стоп-кадрів, і просто думок учасників матчу, багато вболівальників залишилися в розгубленості. Якщо навіть представники АІК не можуть на 100% стверджувати, що був забитий чистий гол, то чи варто радіти після такої перемоги?


Ну а головне питання, яке один одному ставлять місцеві вболівальники: "Як арбітр за секунду побачив те, що не змогли розглянути після гри у спокійній обстановці тисячі людей?".

Hellsten: "Ворскла" виявилася дуже сильним та гідним суперником, незважаючи на всі їхні колосальні проблеми. Хочеться побажати їм виграти цю війну і якнайшвидше повернутися додому.

Ulf: Жаль українців. Вони й без того страждають через війну, а тут ще й така поразка після неоднозначного рішення арбітра. Важко уявити, що в них зараз діється на душі. Краще б ми все вирішили у серії пенальті.

Nordberg: Думаю, що "Ворскла" була одним із найсильніших суперників для нашого клубу у кваліфікації. У наступному раунді має бути легше. Принаймні хочеться в це вірити.

Olaf: Мабуть, єдиний, хто впевнений у 100%, що АІК забив гол – це арбітр. Було б цікаво послухати, що вони обговорювали з лайнсменом мікрофоном. Чи мав арбітр на лінії досить гарну позицію, щоб побачити, як м'яч перетинає лінію? Є сумніви щодо цього.

Simpson: Футбол нічого не виграє від таких рішень арбітрів Я радий, що АІК виходить у наступний раунд, але після такої перемоги бридко на душі. Мов ми вкрали в українців надію. Краще все вирішилося б у серії пенальті. Це було б справедливо.

Jannek: Футбол – один із найвідсталіших видів спорту, це очевидно всім, крім тих, хто ним керує та приймає важливі рішення. На дворі 2022 рік, а ми обговорюємо, чи був гол, чи ні. Організації, які заробляють мільярди щорічно, не можуть зробити гру прозорою. Щоб ні в кого не було питань щодо рішень арбітрів та справедливості підсумкового результату.

BeAr: Насправді не має значення, чи залетів м'яч повністю у ворота, чи не залетів. Питання в тому, що після класного матчу ми обговорюємо не гру своєї команди або перспективи клубу в Лізі конференцій, а рішення арбітра. Це вже поразка УЄФА. Футбол не повинен залишати відчуття недомовленості. У нашому випадку залишилися лише питання, що було б, якби арбітр прийняв інше рішення, що було цілком ймовірно.

Mildrad: Думаю, що гол таки був. Але навіть після переглядів різних відеоповторів та стоп-кадрів я не можу стверджувати це на 100%. Цікаво, як арбітр зміг визначити це напевно за частки секунди?

Brez: Я радий, що АІК пройшов далі, але відчуваю розчарування, що переможний гол вийшов таким неоднозначним. Боюся, що рано чи пізно ми опинимося на місці "Ворскли", і тоді я не буду готовий упокоритися з таким рішенням арбітра. Такі перемоги не прикрашають футболу.

Sugard: Я хотів би подивитися на це дещо з іншого боку. В УЄФА постійно говорять про те, що вони виступають за розвиток футболу, а Ліга конференцій, як прийнято вважати, взагалі була створена для клубів з північної Європи. Але чому виходить, що на ранніх етапах турнірів під егідою УЄФА не використовують різноманітні технології, а на пізніх етапах використовують? Виходить, що матчі за участю умовної "Роми" важливіші, ніж за участю шведських чи українських клубів? Чи не це дискримінація в чистому вигляді?

Kasper: У жодному виді спорту результат матчу не залежить так сильно від рішень арбітра. Не вірю, що встановити технологію розпізнавання голу так дорого коштує, що УЄФА не може виділити на це гроші. Зрештою, можна вигадати якісь мобільні пристрої. Приїхала бригада арбітрів, встановила датчики у воротах та всі знають, що це буде рішення комп'ютера, а не людини.

Henrik: Гол був правильно зарахований. Здивований, що арбітр встиг все це побачити, але також радий, що нарешті нашому клубу пощастило. Зазвичай такі голи залітають у наші ворота та їх зараховують. Тепер успіх повернувся до нас обличчям.

Forstrom: Люди скоро полетять на Марс, але в цей же час ми не можемо визначити, чи перетнув м'яч лінію поля. Дивно, наскільки сучасний світ може бути одночасно далеким та близьким до новітніх технологій.

Pontus: Виходить, що все залежить від уважності та концентрації арбітра. Допустимо, деякі технології дійсно не можна використовувати на всіх стадіонах. Але невже ми цілком серйозно зараз говоримо про Швецію? УЄФА не може встановити пару датчиків на наших стадіонах під час єврокубкових турнірів? Схоже на якусь маячню.

Fjord: У мене після матчу виникло трохи дурне питання на цю тему. А УЄФА перевіряє зір арбітрів перед стартом нового сезону? Наприклад, рефері носить лінзи та випадково втратить їх під час матчу, а запасних не буде. У цьому випадку він може показати картку не тому гравцю, або не побачити, що м'яч перетнув лінію поля. І що ж тоді робити?