31 травня 2022 18:15
2

В Італії заявили, що багато країн не хочуть надавати Україні статусу кандидата на вступ до ЄС

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив, що багато великих європейських країн проти статусу України як кандидата на вступ до ЄС.


- Майже всі великі країни ЄС заперечують статус кандидата України в ЄС, і зараз його надання не передбачається, - цитує NEXTA Драгі.
Пропозиція Бориса Джонсона, щодо нового політичного союзу з Англією, Польщею та країнами Балтії стають ближчими. Можливо запропонують долучитися Туреччині.

Позиція більшості країн Європи, щодо надання статусу кандидата на членство в Євросоюзі озвучена міністром Драгі не здивувала, очікувана відповідь - артикулюючої голови.

Туреччина майже 30 років торувала шлях до ЄС з 1987 року і фактично до відмови їм у 2016 році.

Віслюк (Туреччина) не витримав погоні за морквою підвішеною на вудочці перед ним їздовим (ЄС), та схоже вирішив йти своїм шляхом.

Наслідувати негативний приклад Туреччини не для України.
Сховати
Україні не треба офіційно відмовлятися від статусу кандидата на членство в Євросоюзі і паралельно брати участь у створенні союзу запропонованого Борисом Джонсоном, якщо це можливо а там час покаже, що буде прийнятним для нашої держави. США такий союз може бути корисним.

Позиції Німеччини та Франції у Європі не повинні бути монопольними та домінуючими.

Україні потрібно ставати міжнародним гравцем серед країн на світовій арені, якраз саме наш час і ми не повинні його змарнувати.