11 січня 2022 13:15

Ігор ЛЕОНОВ: "У "Минаї "був такий електричний стілець, що і ворогові не побажаєш"

Екс-наставник "Миная" Ігор Леонов в бесіді з кореспондентом Footboom розповів, чого вдалося домогтися за час роботи в клубі, як складалися стосунки з Євгеном Селезньовим і чому він не шкодує про цей період своєї кар'єри.


- Що вдалося, а що не зовсім вдалося зробити за час перебування в команді?


- Найголовніше, що вдалося - згуртувати колектив. Не буду говорити гучних слів, але хлопці намагалися грати у футбол, багато було матчів, порівнянних з нашими можливостями, де ми могли виграти, але де, на жаль, втрутилися сторонні сили, про що не хотілося б говорити. Дуже хотілося далі продовжити роботу з командою, тим більше, що хлопці вже зрозуміли наші вимоги, що ми хочемо. Але результату не було, тому вийшло так, як вийшло.


- Намагалися якось переконати клубне керівництво, що є план, що хлопці почали розуміти, але пройшло мало часу?


- Ми поговорили з президентом клубу, з віце-президентом. Вони сказали, що все ніби як рухається і команда грає. Але не було одного – результату. Тому і попросили на вихід. Замало було часу, було б його побільше, або якби ми разом працювали з початку чемпіонату, було б краще і, напевно, очок було б побільше. Але хлопцям однозначно спасибі, за ті два місяці, які ми разом провели, вони віддавалися повністю роботі, іграм. Не дарма ж продали Рустама Ахмедзаде, до Кулієва також писали, що начебто є інтерес, до інших хлопців. Якби погано грали, ними б ніхто не цікавився.


- Як хлопці відреагували на ваш відхід? Їм ніби як і не звикати, що тренери змінюються.


- Остання гра з "Колосом" десь вплинула на загальний настрій, адже ми повинні були вигравати її за всіма показниками, але, знову ж таки, на гру вплинули сторонні сили. А так ... знаєте, приємно було, що майже всі футболісти і дзвонили, і писали слова подяки за наш спільний період роботи.


- Що скажете про Селезньова, як складалися з ним стосунки, особливо останнім часом на тлі цієї всієї скандальної атмосфери?


- Абсолютно нормально. Він, самі розумієте, він в "Минаї" зірка, до нього була прикута особлива увага, і з боку вболівальників, і з боку журналістів. За ним ходили, знімали. Я Йому говорив: "Женя, ти сам розумієш, за тобою стежать, як ні за ким іншим". Тим більше, що у нього мета побити бомбардирський рекорд, що буде дуже важко. Хоча, якщо чесно, він міг це зробити. У п'ять іграх він міг забити п'ять м'ячів, можливо, цей фактор на нього десь І тиснув. Але у мене особисто з ним проблем не було взагалі. Були різного роду робочі моменти, але не більше, я ж його дуже добре знаю ще з юних футбольних років. Все, що я говорив, він виконував. А все, що супроводжувало Женю останнім часом – вважаю, це сильно роздули заради, як кажуть, хайпа. Як і всі ці пости, що я ніби як роздягальню не контролюю. Та хлопці нехай самі скажуть-я і роздягальню контролював, і стадіон, і все інше. А дружині хочу тільки побажати всього найкращого, і щоб він все-таки побив цей рекорд. У той же час, на ньому одному зациклюватися не можна. Є індивідуальні нагороди, а є колектив. Проте, коли я прийшов, було видно, що на колектив він працює більше, ніж на себе.


- Багато колег зараз в приватних бесідах порівнюють вашу ситуацію з тією, в який опинився Андрій Шевченко, якому поки не вдалося створити диво в "Дженоа". Як ви ставитеся до цього порівняння?


- Ну це зовсім різні речі. Зовні воно, може, десь і схоже, але Шевченко все-таки в Італії працює, я - в Україні. Це, по суті, різні планети і зовсім інші фінансові можливості. У "Минаї" вони, на жаль, були не дуже, хотілося б трохи краще. Сподіваюся, що новому тренеру їх створять, клуб, вважаю, в змозі придбати близько трьох добротних гравців, з якими можна поборотися за місце в УПЛ. З чуток, ніби як повинен бути Богданович (Володимир Шаран- Прим.), він хороший, порядний тренер, нехай у нього все складеться краще, ніж у мене.


- Клуб з вами повністю розрахувався, боргів немає?


- Поки ще не розрахувався, у мене контракт до літа, поки чекаю дзвінка. А хлопцям все, що обіцяли, все виплатили, там все нормально.


- Якісь пропозиції по роботі вже надходили?


- Поки що ні. Хотілося б далі продовжувати працювати, так що розгляну будь-які варіанти, все-таки вже побув в цій шкурі два місяці. При цьому досвіду набрався, як, напевно, за 20 років. А найголовніше-електричний стілець був такий, що і ворогові не побажаєш. Зате дуже пізнавально і цікаво. І люди в клубі працюють дуже порядні, і могли б ми разом далі працювати. Але така доля.



Фото - ФК "Минай"