4 січня 2022 20:52
3

Журналіст: "Як би ви не ставилися до роботи Реброва в екзотичній в футбольному плані країні, потрібно розуміти, що вся екзотітка ОАЕ залишилася в минулому"

Журналіст Євген Гресь у своєму Facebook оцінив роботу Сергія Реброва в "Аль-Айні".


"Вдруге поспіль Сергій Ребров відкриває футбольний рік серед усіх вітчизняних тренерів. Сьогодні він вийшов у півфінал Кубку Ліги. Третій за статусом турнір ОАЕ, але й склад у команди нашого спеціаліста був далеко не оптимальним. Зате перемога вийшла по-справжньому кубковою. Вольовою.

Як би ви не ставилися до роботи Сергія Реброва у екзотичній в футбольному сенсі країні, але перше, що потрібно зрозуміти, що вся екзотика ОАЕ залишилася в минулому. Сьогодні у чемпіонаті цієї країни працює лише один місцевий тренер (з чималим досвідом роботи у національній команді). Всі решта - іноземці.

Ребров йде з запасом на першому місці, конкуруючи з двома колегами із Бразилії та Румунії. Він грає проти тренерів з Голандії та Аргентини, Сербії та Уругваю, а також Марокко, Тунісу, Єгипту, Сирії. Тренерів, які працювали в нідерландському Аяксі, португальському Спортингу, провідних клубах Бразилії. Троє з них мають досвід роботи у національних збірних, а це дуже корисний досвід. В штабах еміратських клубів працюють спеціалісти з Іспанії та Італії, Англії та Франції, Португалії та тієї ж Голандії.

І справа зовсім на в тому, що, конкуруючи з таким інтернаціоналом, Сергій Ребров вже майже півроку ховає у себе дома приз кращого тренера чемпіонату ОАЕ. Справа в досвіді, який він отримає у тій самій «екзотичній» країні. В УПЛ такого різноманіття стилів ви не побачите. У нас у 75% випадків вільний удар від воріт закінчується довгою передачею воротаря за центр поля. Навіть в Азії вже зрозуміли, що з подібною прямолінійністю далеко не доїдеш.

За команду Реброва виступає 13 легіонерів, але йому до цього не звикати. П’ятеро з них приїхали з Південної Америки, а це вже теж новий досвід. В чемпіонаті ОАЕ, до речі, заявлені 41 футболіст з Бразилії (на чолі з самим Бернардом) та 23 гравці з Європи. Про матеріально-технічну забезпеченість еміратських клубів можна навіть не говорити і не порівнювати з Україною. У нас завжди дбають лише про футболістів. Все інше не має значення.

Навіть в Азії, десь на Півночі та в інших «екзотичних» країнах вже не раз доводили, що має. Включіть чемпіонат ОАЕ та переконайтесь не тільки у цьому, а у тому, як Сергій Ребров організував гру своєї команди. Проте, це вже тема для зовсім іншої розмови.".
Сам Ребров недавно говорил что нельзя сравнивать уровень чемпионата и уровень футболистов УПЛ и лиги ОАЭ . Это две разные галактики.
Сховати
carlos, но у него нет футболистов из УПЛ и тем не менее он первый.
Сховати
Речь не о Реброве, а об уровне чемпионата и уровне футболистов. Те легионеры, которые играют за местные команды, в большей своей массе это шлак, типа пляжников из ФК Львов.