20 грудня 2021 21:13
3

"Бельгійська ліга - біла банда. Потрібно зломити білу чоловічу більшість". Екс-гравець Білой про расизм на адресу Компані

Колишній гравець "Льєрса" та інших бельгійських клубів Поль Білой відреагував на расизм на адресу головного тренера "Андерлехта" Венсана Компані.


Вболівальники "Брюгге" під час матчу з "Андерлехтом" (2:2) називали Компані, його тренерський штаб і гравців мавпами.


"Расизм - це постійно повторювана річ. Тепер знову спалахнув скандал, враховуючи, що виступили Компані і Лукаку.


Думаю, нам потрібно подивитися, які люди визначають весь наш футбол. Біла чоловіча більшість у [бельгійській] Футбольній асоціації повинна бути зламана, тому що вона явно не здатна впоратися з подібними проблемами.


Вся бельгійська ліга - це біла банда, де є жінка, якій дозволено сидіти між ними, і одна людина з Шарлеруа, яка не бельгієць. Решта - білі люди",- сказав 64-річний Білой.


У 2016 році Білой спільно з журналістом Франком Ван Лекеном випустив книгу про расизм в бельгійському футболі під назвою Vuile zwarte (буквально – "брудний чорний").

"Белое мужское большинство" - т.е. негр позволяет себе быть расистом, но ему за это ничего не будет

Vuile zwarte хорошая фраза, надо запомнить
Я думаю, що темношкірі спортсмени і є найбільшими расистами. Саме вони створюють шум і привертають увагу. Білі так само ображають білих. Так само кажуть доволі неприємні речі. І ніхто не каже, що це расизм. Темношкірі ображають білих і всі мовчать про це. Темношкірі ображають інших темношкірих. Такі люті бойні і там такі фрази звучать. Та от про расизм там мочвачать. Але варто сказати одне слово білому на темношкірого і одразу - расизм.
Да, белых в Бельгии слишком много, надо отобрать собственность, устранить от управления. и будет Бельгия процветать под руководством черных, как ЮАР, да?)) Мля, не нравиться, не едте в Бельгию, играйте в Тазании, код_ди Вуар, или там в Нигерии