16 грудня 2021 16:11
1

Аллахьяр Сайядманеш про своє подальше майбутнє: "Буду розглядати всі варіанти"

Іранський форвард Аллахьяр Сайядманеш залишає луганську "Зорю", за яку трохи більше року виступав на правах оренди. У коментарі Footboom нападник підбив підсумки своїх виступів в Україні.


- Питання про твоє майбутнє остаточно вирішене: ти йдеш із "Зорі"? - Чи немає жалю з цього приводу?


- Так, це дійсно так. Матч з "Динамо" став для мене останнім у футболці "Зорі". Мій орендний договір підійшов до кінця, тому повертаюся в "Фенербахче", якому і належить мій контракт. Оренда закінчився, так що це рішення не в моїх руках. Жалю? А навіщо шкодувати про щось? Ні, не шкодую.


- Як ти можеш оцінити цей період у кар'єрі?


- Думаю, "Зоря" поки стала найкращим етапом у моїй кар'єрі. Багато чого вдалося зробити, домогтися прогресу. Все склалося добре для мене в цьому клубі.

- Чи визначився вже з планами на майбутнє: залишитися в Туреччині, або інтерес бельгійських та інших клубів Європи вабить більше?


- Ще поки рано забігати настільки вперед. Подивимося, що станеться в січні. Я буду розглядати всі варіанти.


- Де ти мрієш опинитися в майбутньому: англійська Прем'єр-ліга, Італія, Іспанія або, може бути, в ПСЖ?


- Чесно, не має великого значення, адже моя найбільша мрія-грати в одній з великих команд топ-5 чемпіонатів Європи. З якої країни вона буде - мені без різниці.


- 50 ігор за трохи більше, ніж рік-чи очікував ти, що зіграєш стільки матчів у "Зорі" і станеш лідером команди?


- У мене були свої особисті цілі і завдання, коли я приїхав сюди. Щасливий, що досяг їх. Цей період залишить масу приємних спогадів.


- Який матч був найбільш пам'ятним, про який будеш згадувати через роки?


- Одну гру виділити дуже складно, тому зупиню свій вибір на двох іграх. Перемога над "Лестером" в Лізі Європи в грудні минулого року, коли я забив гол, а також перемога над "Шахтаре" в минулому розіграші УПЛ була яскравою і вельми емоційною. Ці ігри, думаю, я довго не забуду.


- Чи важко було адаптуватися до українського футболу? Які найбільші труднощі зазнав?


- Ні, тому що партнери по команді і тренер зробили все, щоб допомогти мені уникнути труднощів при адаптації. Все пройшло без зайвої задирки. Що стосується випробувань і труднощів, то, думаю, це були наші ігри в єврокубках. Було нелегко.


- Чим український футбол відрізняється від того, в який ти звик грати раніше?


- Він більш силовий. У ньому більше боротьби, і до цього я по чуть-чуть звикав.


- Скрипник-Українська Гвардіола? Або з ким з топ-тренерів ти міг би порівняти свого вже екс-тренера?


- Він сам по собі топ-тренер. Скрипник, безумовно, відмінний фахівець і дуже хороша людина. Я багатьом йому зобов'язаний. Якщо йти в порівняння, то, думаю, що він більше схожий на Клоппа, ніж на Гвардіолу, тому що він все ж грає більш прямолінійно.

в Динамо К его нужно подписать! классный игрок....