11 грудня 2021 11:28

Сергій РИБАЛКА: "У матчах з "Шахтарем" адреналін захльостує через край"

Якщо виходити з рангу команд, то другим після поєдинку Динамо - Зоря, центральним матчем туру стане протистояння Олександрія - Шахтар, в якому господарі спробують взяти очки, щоб утриматися в числі команд, що претендують на єврокубки, а гірники зроблять все для перемоги, щоб піти на перерву зимовим чемпіоном, пише zbirna.com.


Напередодні цієї зустрічі КОМАНДА1 поспілкувалася з півзахисником Олександрії Сергієм Рибалкою, який свого часу не раз протистояв Шахтарю у футболці Динамо.


- Сергію, наскільки принциповий для тебе майбутній матч проти Шахтаря?


- Дійсно, для мене це не рядовий поєдинок, оскільки свого часу у мене були гарячі баталії з гірниками, коли я захищав кольори Динамо. Шахтар - подразник для будь-якої команди. Навіть зараз, виступаючи за Олександрію, дуже хочеться провести хороший матч і порадувати наших уболівальників вдалим результатом у грі з сильним опонентом.


- Хто, на твій погляд, зараз лідер гірників?


- Мені подобається Алан Патрік, але я не знаю, чи буде він грати через травму. Хороший Педриньо. У Шахтаря всі гравці швидкі, технічні. Нам потрібно якомога щільніше діяти, не давати їм розвертатися, не давати набирати швидкість, намагатися грати в прийом м'яча. Якщо все це вдасться зробити, то можна розраховувати на хороший результат.


- Не виключаєш, що до мату проти Олександрії Шахтар може підійти не в кращому психологічному стані, враховуючи поєдинок Ліги чемпіонів проти Шерифа?


- Ми дивилися цей матч. У Шахтаря була купа моментів, але наприкінці зустрічі гірники пропустили. На такому рівні помилок не прощають. Втім, я так розумію, що в грі з Олександрією суперник постане кардинально зміненим складом.


Футболісти Шахтаря не раз говорили, що їх завдання — виграти чемпіонство, тому матч проти Шерифа був для них всього лише грою престижу.


- У своїй кар'єрі ти не раз грав проти Шахтаря у складі Динамо. Яка з цих зустрічей найбільше запам'яталася?


- Найемоційнішим за напруженням був, напевно, кубковий поєдинок у 2015 році. Ми тоді завоювали трофей, вигравши в серії 11-метрових.


- У матчах проти гірників у тебе в пасиві два вилучення. Емоції?


- У таких поєдинках адреналін часто захльостує через край. У тому ж кубковому матчі я в додатковий час невдало підкотився під Гладкого. Це не дивно, оскільки під час таких заруб не завжди вдається стримувати емоції. Але з віком це проходить, стаєш більш розважливим.


- Зараз ти гравець Олександрії. Як тут опинився після Туреччини?


- Останні два роки я практично не грав через травму, до того ж у мене закінчився контракт. Мені потрібно було просто повернутися в футбол. З'явилася пропозиція від Олександрії, про що через час я анітрохи не шкодую. Тут класний колектив, є можливість набрати свої найкращі кондиції. Дай бог, щоб тільки не підводило здоров'я.


- Шосте місце в турнірній таблиці зараз відповідає рівню команди?


- В принципі, так. Хоча ми могли і на п'яте місце застрибнути, в деяких матчах Олександрія повинна була перемагати, але все закачувалося нічиїми. Сподіваюся, що після зимової перерви ми додамо, оскільки вісім з 12-ти поєдинків Олександрія зіграє на своєму полі. Постараємося поборотися за четверте-п'яте місце.


- Олександрія поки єдина команда в нинішньому чемпіонаті, хто перемагав Шахтар. У тому матчі відбувся твій дебют за городян. Що тоді допомогло обіграти грізного суперника?


- Перш за все, дисципліна. Нам вдалося компактно зіграти в обороні. Гірникам не можна давати простору за спиною, плюс настрій і удача. Також потрібно постаратися діяти і в майбутньому матчі.


- У Олександрії стоїть мета потрапляння в єврокубки?


- Думаю, кожен футболіст мріє туди потрапити. Це престиж для клубу, для керівництва, радість уболівальників. Команда у нас молода, ми рухаємося від гри до гри і віримо в краще.


- Значить, як мінімум не можна програвати Шахтарю?


- Сподіваюся, що так і буде і Олександрія з хорошим настроєм піде на зимову перерву…


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК