9 грудня 2021 14:12
2

"Чому тільки ці гравці є носіями нашої ДНК? Чому без них нічого не працює?". Блогер - про матч "Динамо" U-19 з "Бенфікою"

Блогер Михайло Смоловий проаналізував матч Юнацької ліги УЄФА "Бенфіка" - "Динамо" (1:0).


- XG графік


Совок проник усюди. У нас застій, але не всі це бачать. Темі "прийдуть честолюбні дублери" присвячується...


Ще місяць тому звучали заклики розігнати основу і взяти замість неї цих хлопців. І не кажіть, що не було! Напевно, кожен другий, хто пам'ятає про "смачному пломбірі" і знає слово ГОСТ, балувався такими коментами. Був.


І Костюка, по-людськи, зрозуміти можу. Костя, здається через картки пропускав. Вибув Попов через пошкодження. Плітки через дорослий контракт відволікають царенка. Співчувати. Приймати.


Але у мене питання: а чому це так сталося, що тільки ці 3 гравці є носіями нашої ДНК, і без них нічого не працює? Чому наш футбол не заснований на колективній взаємодії, а так сильно залежить від індивідуальностей? Чому дублери цих хлопців на рівні ідеї не вивозять теж саме? Якщо система падає через якихось ланок, то системи стало бути і немає...


У нас, дорогі мої, 0 контратак в матчі з Бенфікою U19. Нуль.


Більше 4.5 в кожному попередньому матчі, а тут відразу 0.


Очевидно: стався збій. Якщо основа не змогла в позиціонці нічого вчора, то малі - в контратаках. Нуль.


Чому, адже темп такий же убогий (14.36), а середнє володіння тривало лише 2.56 передачі?


Малі не змогли толком налагодити вихід з оборони в першому таймі.


50% єдиноборств в обороні, 69% відборів і 80% перехоплень до перерви ми здійснили в першій третині. Якщо нормальною мовою, то сіли в низький блок, граючи без м'яча (30.42% володіння) і пресингу (34 PPDA). А Бенфіка піддавала:


- у нас на таке немає відповіді крім зростання частки довгих передач (до перерви аж до 20%)

- звідси 61.9% точності передач вперед, 61.54% у фінальну третину і 56.25% з просуванням


Точність передач вперед ЦЗ Дячука в першому таймі-60%, у Боля - 43%. Кінець історії.


Ця проблема з'явилася не вчора. Про неї немає сенсу говорити. Тут нічого не зміниться і через 10 років: радянські колгоспники, які тренують суперників Динамо в чемпіонаті U19, не знають про пресинг нічого. Десь може чули це слово, але їх команди 90 хвилин сидять у своїй штрафній. Наші хлопці виходять в Європі, де знають про пресинг не з чуток - ось такий підсумок.


Але більше мене вбило не це. Беремо для чистоти тільки перші 75 хвилин всіх поєдинків до того:


- -1 з Баварією

- -2 з Барселоною

- +6 з Барселоною

- +3 з Баварією

- -12 (!) з Бенфікою


-12 - це співвідношення відборів / підбирань нашої команди, яка оборонялася 63.67% ігрового часу і суперників, який оборонявся лише 36.33% часу.


І тут не факт (далеко не факт), що причиною слабкої контргри не стала така ось пасивність у відборі м'яча.


При 40.87% володіння у нас за 75 хвилин збирається 54.4 таких дії. За логікою, якщо володіння падає до 36.33% має відбутися зростання відборів, а у нас дауншифт до 48 (-6.4).


А логіка проста: кожен зайвий відбір є шансом на швидку атаку. Втрачаючи цих відборів - ми скорочуємо кількість спроб спорудити щось.


Всі ж знають, що наш футбол має вкрай низький ККД: на один удар на необхідно з десяток випадів. Немає відборів - немає випадів. Немає випадів - немає ударів. Всього 6 (!) за матч завдали...


Ми звикли "заїдати" проблеми періодичними перемогами (то U19 з Гармашем, то U20 з Савіним, то дорослих). Ми не розуміємо, що в цих успішних результатах не мала частка рандому. Ми присвоюємо цим результатам статус закономірних і системних. А вони такими не є. А замість того, щоб будувати систему - УАФ нагороджує медалями Циганика і Денисова "за внесок"... - написав Смоловий у своєму телеграм-каналі.



"Радянські колгоспники" двічі в півфіналі ЛЧ були попри виграші всякіх єврочашок поки цього блогера навіть в проекті не iснувало.
І які успіхі за 30 років гонитви за європейським стилем гри без Лобановського і радянської системи підготоки тренерів? Ах, да, кожен Алієв може придбати собі Про диплом, а Шевченко навіть не ходити на заняття.
...опа!!!