28 листопада 2021 08:00
1

"Це чорна сторінка для футболу країни". Президент "Бенфіки" - про матч з "Белененсешем"

Президент "Бенфіки" Руй Кошта висловився про дострокову зупинку матчу 12-го туру чемпіонату Португалії з "Белененсешем".


"Я шкодую про те, що сталося тут сьогодні. Це чорна сторінка для португальського футболу. "Бенфіка" виконала правила, як і "Белененсеш", який був змушений грати. Нам усім повинно бути соромно, але "Бенфіка" жодним чином не несе відповідальності за цю чорну сторінку. Якби ми не з'явилися на матч, ми могли б бути тими, хто постраждав в результаті втрати очок. Я знаю, через що проходить "Белененсеш", і глибоко шкодую про це. "Бенфіка" зробила те, що повинна була зробити — вийти на поле під загрозою втрати очок. Але якби ми поговорили вчасно, то знайшли б рішення. Я б не дозволив португальському футболу пройти через цю сторінку, якби це було в моїх силах. Нам не подобається така ситуація, і я дуже добре знаю, що гравці пережили на полі", — наводить слова Кошты TSF.


Нагадаємо, через епідемію коронавірусу багато футболістів "Белененсеша" не змогли взяти участь у цій зустрічі. Команда просила Федерацію футболу Португалії перенести матч, але їм відмовили. У підсумку в стартовому складі господарів вийшло всього дев'ять гравців.


У першому таймі "Бенфіка" забила у ворота суперника сім м'ячів. На другий тайм "Белененсеш" вийшов з сімома гравцями. Відразу після свистка про продовження зустрічі гравець господарів присів на газон через пошкодження, і суддя достроково зупинив цей матч.

Какой-то сюрреализм. Не понимаю, как такое могли допустить...