2 листопада 2021 16:50

Блаттер і Платіні звинувачуються в шахрайстві на 2 мільйони швейцарських франків

Прокуратура Швейцарії звинуватила колишнього президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозефа Блаттера і екс-президента Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішеля Платіні в шахрайстві. Вони звинувачуються у незаконному привласненні суми на 2 мільйони швейцарських франків, повідомляє Sky Sports.


Найбільший в історії ФІФА скандал розгорівся наприкінці травня 2015 року, коли в готелі в Цюріху за два дні до виборів президента організації за запитом американського правосуддя швейцарська поліція затримала дев'ять високопоставлених чиновників організації за підозрою в корупції. Всього тоді звинувачення були пред'явлені 14 колишнім і чинним футбольним чиновникам.


Блаттер і Платіні були відсторонені арбітражною палатою комітету з етики ФІФА від футбольної діяльності на 8 років. У лютому 2016 року апеляційний комітет ФІФА скоротив цей термін до 6 років. Пізніше чиновники подали апеляції до Спортивного арбітражного суду (CAS), який скоротив дискваліфікацію Платіні до чотирьох років, а апеляцію Блаттера відхилив. Термін відсторонення Платіні закінчився в жовтні 2019 року.